Od zadarskih tvrtki javili se Lavčević i Krekić Avangard

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Osam ponuda za izgradnju Katoličke škole na Bokanjcu
Ponude su u rasponu od 48.123.939,09 kuna, koliko je ponudio Krekić Avangard d.o.o. Zadar, do 61.049.788,55 kuna, a radi se o ponudi Ing- grada d.o.o. Zagreb. Ponuđačima je napomenuto kako je rok za izjavljivanje žalbe 10 dana od dana javnog otvaranja ponuda
Ines GRBIĆ
Sporazum o izgradnji škole potpisali su nadbiskup Puljić i gradonačelnik Dukić

Gradski Odjel za financije jučer je otvarao ponude za izgradnju škole na Novom Bokanjcu. Otvaranje ponuda bilo je javno te smo  saznali koji su se sve ponuđači javili za ovaj veliki projekt i s kojom cijenom gradnje.  

Naime, procijenjena vrijednost radova iznosi 50 milijuna kuna, a ugovor između Grada i Zadarske nadbiskupije sklopljen je 23. studenog  prošle godine. Na natječaj, koji je čak bio produljen do 10. lipnja, javile  su se ove tvrtke: AB gradnja d.o.o. Karlovac s ponudom od 49.854.932,25  kuna,  Kamgrad d.o.o. Zagreb 54.370.465,65 kuna, Graditelj svratišta  d.o.o. Zagreb 51.591.196,34 kuna, Texo Molior d.o.o. Cavtat 49.856.200,22  kuna,  Projektgradnja plus do.o. Gornja Vrba 49.854.788,25 kuna,  Ing- grad d.o.o. Zagreb 61.049.788,55 kuna,  Lavčević Zadar d.o.o. za graditeljstvo i trgovinu 48.677.840,99 kuna te  Krekić Avangard d.o.o. Zadar s ponudom od 48.123.939,09 kuna.

Kao što se vidi, najpovoljnija ponuda je ona Krekić Avangarda, a najskuplja zagrebačke tvrtke Ing-grada. Ponuđačima je napomenuto kako  je rok za izjavljivanje žalbe na postupak javnog otvaranja ponuda je 10  dana od dana javnog otvaranja ponuda.

Uskoro će se tako znati koga je Grad izabrao kao najboljeg ponuđača,  ali i kada će započeti gradnja škole koju i mještani Novog Bokanjca i  Nadbiskupija već godinama čekaju. Naime, riječ je o za Nadbiskupiju   dugoočekivanom i pripremanom velikom projektu izgradnje katoličke  osnovne škole "Ivo Mašina". Kako bi se njena gradnja što prije završila s  Gradom Zadrom dogovorena je podjela troškova u omjeru 50:50. Ne bude li probijanja rokova, škoal bi se otvorila u jesen 2020. godine.

Prilikom potpisivanja ugovora istaknuto je kako s otvaranjem katoličke škole u Zadru više neće biti niti jedne osnovne škole koja radi u tri  smjene, jer se njenim otvaranjem rasterećuju dvije škole u tom dijelu  grada, koje ukupno pohađa 1300 učenika. Riječ je o OŠ Šimuna Kožićića  Benje te o područnoj školi Bokanjac.

Grad i Nadbiskupija pojasnili su koje će  sve sadržaje škola imati, pa će  tako u prizemlju katoličke škole biti četiri učionice razredne nastave,  knjižnica, informatički kabinet s tehničkim obrazovanjem, blagovaonica  s kuhinjom, dvorana s teleskopskim gledalištem za 250 gledatelja i dva  sportska igrališta. Na katu su predmetne učionice s kabinetima, zbornica i uredi stručnih službi. Škola će imati 16 razrednih odjela u dvije smjene: osam predmetne nastave i osam odjela razredne nastave, a početak  izgradnje ovisi o završetku postupka  javnih natječaja.

Izražavajući zadovoljstvo postignutim sporazumom i gradonačelnik  Zadra, Branko Dukić, tada je podsjetio kako su prije sedamnaest mjeseci  stajali na lokaciji na Bokanjcu predstavljajući taj program. Ovim projektom Grad poručuje koliko su im ova škola i obrazovanje važni  te se zahvalio i građanima koji im "vjeruju da će obećanje ispuniti".

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno