Vedranu Ikiću ipak dva mjeseca istražnog zatvora

Slika korisnika mkvanja
Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela
Optužnica ga tereti da je osumnjičeniku Paraću dao na korištenje svoj motocikl, kao i pripadajuću motorističku kacigu, a sve to kako bi ovaj prekrio svoj identitet odnosno lice prilikom korištenja motocikla i kretanja tijekom svog bijega i skrivanja od policije
Dino Stanin/PIXSELL
Vedran Ikić je zbog sumnje u kazneno djelo priveden sucu istrage

Prema najnovijoj informaciji s Općinskog suda u Zadru, Vedran Ikić, osumnjičen za kazneno djelo pomoći počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela, u istražnom zatvoru ipak ostaje dva, a ne jedan  mjesec. Pritvor mu je produljen na ovo razdoblje zbog mogućnosti ponavljanja ovog kaznenog djela, a ne više i zbog mogućnosti utjecaja na  svjedoke, s obzirom da su oni saslušani, rečeno nam je na sudu.

Podsjetimo, protiv Ikića je ovih dana podignuta optužnica zbog pomaganja u bijegu Denisu Paraću koji je poginuo nam motociklu  6. travnja u Ulici Hrvatskog sabora bježeći od policije. Istraga pokrenuta nakon   prometne nesreće dovela je do Ikića, nakon što je utvrđeno da je Parać  poginuo upravo na njegovom motociklu.

Policija je pretresla i Ikićevu kuću, no nakon obavijesnog razgovora  pušten je kući. Istraga je nastavljena te je Ikić ponovno priveden i zadržan u istražnom zatvoru. Optužnica ga tereti da je Paraću dao na korištenje svoj motocikl marke Yamaha, kao i pripadajuću motorističku kacigu, a sve to kako bi ovaj prekrio svoj identitet odnosno lice prilikom korištenja motocikla i kretanja tijekom svog bijega i skrivanja od policije u  inkriminiranom razdoblju na području Zadra i Šibenika izbjegavajući  policijske patrole.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno