Anti Martincu novi mandat predsjednika UHDDR-a Hrvatske

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Najbrojnija hrvatska dobrovoljačka udruga održala Izbornu skupštinu
Velika je čast i velika obveza biti prva i odgovorna osoba udruge u kojoj su dragovoljci Domovinskog rata. I iduće četiri godine radit ću i boriti se za rješavanje pitanja i problema hrvatskih branitelja Domovinskog rata, između ostalog i za provedbu pravne i socijalne zaštite članova udruge, kazao je Ante Martinac, novi-stari predsjednik UHDDR-a
Velimir BRKIĆ
Izborna skupština UHDDR-a održana u Zaboku

Ante Martinac, načelnik Općine Sukošan, je novi-stari predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR), najbrojnije dragovoljačke udruge koja u Republici Hrvatskoj broji 230 ogranaka i podružnica s oko 300.000 članova.
- Velika je čast i velika obveza biti prva i odgovorna osoba udruge u kojoj su dragovoljci Domovinskog rata. I iduće četiri godine radit ću i boriti se za rješavanje pitanja i problema hrvatskih branitelja Domovinskog rata, između ostalog i za provedbu pravne i socijalne zaštite članova udruge, kazao je Martinac.
Skupština je održana u Zaboku, a na njoj su nazočili predstavnici županijskih udruga iz cijele Hrvatske.

Zaštita digniteta Domovinskog rata

Ante Martinac je predsjednik od 2017., kada je na čelnom mjestu zamijenio jednog od osnivača udruge Tomislava Merčepa, predsjednika od 1995. godine, koji je preminuo u studenom prošle godine.
Unatoč načelničkim obvezama kroz rad udruge nastoji izboriti prava i bolji položaj braniteljima kojima dugujemo zahvalnost što danas imamo slobodnu i neovisnu državu.
- Branitelji su ponosni na ono što su učinili. Žele izgrađivati Hrvatsku kao državu tolerancije, dobrih ljudi i državu blagostanja za sve njezine građane, navodi Martinac istaknuvši kako je primarni cilj njihove djelatnosti zaštita digniteta Domovinskog rata.
Ante Martinac je predsjednik Općinskog ogranka UHDDR-a Općine Sukošan, predsjednik Županijske podružnice UHDDR-a, predsjednik Županijske koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata, član Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

U ratu od 18, načelnik od 25 godina

Hrvatska demokratska zajednica u Općini Sukošan (Sukošan, Debeljak, Gorica, Glavica) održava kontinuitet vlasti od drugih lokalnih izbora 1997.godine od kada Ante Martinac obavlja dužnost općinskog načelnika, s prekidom od 18 mjeseci.
Martinac je načelničku dužnost započeo obnašati kad je imao 25 godina, dok je u Domovinski rat krenuo s tek napunjenih 18 godina. Sudjelovao je u brojnim akcijama kao pripadnik 112. brigade, potom u 4. gardijskoj brigadi Pauci. Među ratnim zapovjednicima mu je bio i general-pukovnik Mladen Fuzul iz susjednih Bibinja. Martinac je dobitnik niza priznanja i odlikovanja.
Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata je nestranačka, dragovoljna nevladina organizacija koja okuplja hrvatske dragovoljce Domovinskog rata.
- UHDDR ima bogato iskustvo u organizaciji programa i projekata vezanih uz braniteljsku populaciju i širu društvenu zajednicu, zaključio je Martinac.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno