Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Naglasili važnost unaprjeđenja »kulturne« infrastrukture

11.06.2021. 09:00


U Maloj vijećnici Grada Zadra održana je ovih dana 19. sjednica Kulturnog vijeća Grada Zadra. Bila je to ujedno i posljednja sjednica Kulturnog vijeća u ovom sazivu s članovima Sanjom Knežević (predsjednica), Marijom Županović, Milenkom Bukvić, Mirnom Petricioli, Majom Pavin Radaljac i Samantom Stepčić.
Razmijenjeni su zaključni stavovi nastali u protekle četiri godine s naglaskom na bitno poboljšanje infrastrukture, osobito Centra za suvremenu umjetnost kulturu i mlade i Providurove palače.
Razgovaralo se o razvoju programa unutar novoobnovljenih objekata, a čime će se, smatraju članovi Kulturnog vijeća, otvoriti nove mogućnosti za kvalitetnije dugoročno planiranje razvoja kulture s obzirom obzirom na to da je nedostatak takvog prostora bio bitno ograničavajući faktor u razvoju novih projekata.
Razmatrao se rad Kulturnog vijeća za proteklo četverogodišnje razdoblje, provedba odobrenih programa, predložene su nove mjere i mogućnosti poboljšanja programa u kulturi s naglaskom na programe za mlade i izvansezonske programe.
Prioriteti su prema Kulturnom vijeću edukacija i jača suradnja na svim nivoima obrazovnog sustava. Članovi vijeća izrazili su zadovoljstvo s korektnom i plodnom suradnjom, kako međusobno tako i s Odsjekom za kulturu.
Predsjednica Kulturnog vijeća Sanja Knežević zahvalila je na suradnji članovima Kulturnog vijeća te Odsjeku za kulturu i zaželjela svima uspjeh u predstojećem radu.
Na uspješnom radu Kulturnom vijeću zahvalili su se i svi djelatnici Odsjeka za kulturu te pročelnica Dina Bušić istaknuvši kako je doprinos Vijeća bio ključan i u radu na Planu razvoja kulture Grada Zadra 2019. – 2026. Osim toga, istaknula je zadovoljstvo činjenicom da su za vrijeme mandata ovog Vijeća uvedene elektronske prijave unutar sistema Potpora plus, te da je samo Vijeće prošireno s 5 na 7 članova, a sve kako bi članovi na što stručnijoj i višoj razini mogli raspravljati o svim područjima i svim prijavama.