3.500 gledatelja uživalo u cepelinima "paklenih"

Slika korisnika admin
rukometasi
Vedran SITNICA
Hrvatski rukometaši opet su ispraćeni ovacijama

Oko 3.500 Zadrana u četvrtak navečer je bodrilo hrvatsku rukometnu reprezentaciju, unatoč činjenici da je riječ o neformalnoj, pomalo egzibicijskoj utakmici, u kojoj je na drugoj strani bila selekcija Hercegovine. Hrvatska je nastupila  bez Petra Metličića i Mirze Džombe koji su još nespremni,  dok su Ljubo Vukić,  Mirko Alilović te Jakov Gojun i  Ivan Musa priključeni Hercegovini. Unatoč tome Hrvatska je slavila s visokih 38:20.

Prvo poluvrijeme je Červar odigrao s postavom u kojoj smo vidjeli Balića na desnom  vanjskom, Duvnjaka na srednjem, a T. Valčića na lijevom  vanjskom. Krila su pokrivali  Štrlek i Čupić, a na crti je  ordinirao Vori. Velika razlika  u kvaliteti se vidjela od prve  minute tako da je tijekom cijelog prvog poluvremena razlika rasla na stranu „ paklenih". Najuočljiviji na terenu bio je  Štrlek koji je s lijevog krila zabio 6 golova uz  stopostotnu realizaciju. Valja  istaknuti vratare Loserta i Alilovića koji su ovog puta branili  na suprotnim stranama, s po  7 obrana svaki.

U drugom poluvremenu je  istrčala kompletno izmijenjena postava tako da je Metličićevo mjesto lijevog vanjskog preuzeo mladi Kopljar,  na sredini su se izmjenjivali  Vuković te braća Valčić, dok je  Lacković pokazao sa par poteza da se oporavlja od posljedica ozljede. Krila su zauzeli Šprem i Horvat, dok je na  mjestu pivota odigrao Sulić.  Zapažen nastup je imao i vratar Somić sa 6 obrana.

Razlika je do kraja utakmice narasla i do plus 15 te se  u zadnjim minutama težilo egzibicijskim potezima kako bi brojno gledateljstvo podiglo na noge. Najveći pljesak doživjeli su naši rukometaši kad  su četverostrukim cepelinom  matirali vratara selekcije Hercegovine.

- Bez obzira na protivnika  svejedno sam zadovoljan i pored toga što smo umorni, mi  smo odlično igrali. Nisu igrali  Metličić i Džomba, međutim  to su igrači koje se isplati  čekati i nadam se da će u  Crikvenici uspjeti doseći razinu koja je potrebna da odigraju  kako znaju. Imamo sutra još  jednom ovakvu utakmicu, nakon toga tri dana idemo svojim kućama  na odmor, pa u Crikvenicu na brušenje forme i detalja na kojima treba poraditi. Po tko zna već koji put se najljepše zahvaljujem dragim Zadranima koji su u opet  u velikom broju došli nas bodriti iako je ovo bila trening  utakmica.

Balić je odigrao na poziciji gdje ga rijetko viđamo, desnom vanjskom?

- U strahu su velike oči, mi  smo prisiljeni dražiti alternaciju Petru Metličiću jer nismo sigurni hoće li biti spreman.  Budući da je Balić univerzalni  igrač onda nam je to najbezbolnije rješenje. Međutim  to nam nije i jedino rješenje za to mjesto. Tu prije svega mislim na Kopljara koji kao ljevak može to vrlo dobro odigrati,također i Duvnjak, iako  dešnjak, može koristit na tom  mjestu. 

Pronašli smo i Ivana Balića  koji se osvrnuo na samu utakmicu:

- Nije loše, malo je bilo  teško jer je tek prva utakmica  nakon napornih treninga. U  obrani je bilo dobro, ali mislim da u napadu još imamo  problema. Fali Pero, krpamo se dešnjacima na njegovoj poziciji, mali Kopljar pokazao je  drugo poluvrijeme da će se na  njega moći računati. Sutra moramo bolje odigrati, svaku  utakmicu koju odigramo moramo bolje nego prethodnu,  ako mislimo ići do kraja.

Novi sraz istih rivala je večeras u Višnjiku u 20 sati.

HRVATSKA - HERCEGOVINA 38:20 (19:11)  

HRVATSKA: Losert (7  obr.), Somić (6 obr.), Sulić (2),  Balić (1), Duvnjak (3), Lacković (2),
Kopljar (2), Vori (3), Dominiković (1), Horvat (3), Vuković (3), Šprem (3), J. Valčić  (2),  T. Valčić (2), Štrlek (6), Čupić (5), Izbornik: L. Červar

HERCEGOVINA:  Kvesić, Tolić (6 obr.), Vučić,  Alilović (7 obr.), Jurković, Karačić (6),  Martić (2), A. Dominiković  (5), Perić, Herceg, Buntić, Vidović, Mucić, Biljaka, Boras  (2),  Suton, Vegar, Sablić, Paponja, Gojun, Vukić (2),  Humbolt (1), Musa (2), Izbornik: J. Glavaš

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno