Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Mijić: prepuštam vlast HDZ-u

Autor: Z L

10.07.2008. 22:00
Mijić: prepuštam vlast HDZ-u

Foto: Adam VIDAS



Čujem da već znate za ostavku predsjednice Vijeća i moju ostavku, ali navodno ih nećete prihvatiti. Poštovana gospodo, o mojoj ostavci nećete imati prilike glasovati jer je to neopoziva ostavka, ističe Mijić
Željko Mijić, načelnik općine Lišane Ostrovičke, pred sjednicu OV-a koja će se održati u petak uputio je Općinskom odboru HDZ-a otvoreno pismo u kojem potvrđuje svoju ranije najavljenu odluku o odlasku s mjesta načelnika.
– Poštovana gospodo, izgleda da niste shvatili dokle politika seže, do kojih granica. Niste shvatili da bi, kada su u pitanju opći interesi Lišana, bez obzira kojoj stranci pripadali, značajne odluke i projekti trebali biti prihvaćeni konsenzusom ili, pak, aklamacijom. Uvijek ste bili protiv svega što se predlagalo kroz Općinsko vijeće, a nikada niste dali svoj prijedlog odluke ili, pak, kakav projekt. Zapitajte se i sami dokle seže vaše razmišljanje, piše Mijić navodeći kako je na tri godine rada više nego ponosan. Svoj rad prezentirat će na nastavku sjednice Općinskog vijeća, koju s članovi HDZ-a napustili kako “ne bi glasovali za projekt dvorane Vrulja”. Prijedlog odluke drugi put nije prošao, kao i prijedlog Odluke o izvršenju proračuna za 2007. godinu, koji je u odnosu na 2004. godinu kroz tri godine vlasti koju je Mijić obnašao, povećan za više od 14 %.
– Na sljedećoj sjednici otvorenoj za javnost, kao što sam rekao, iznijet ću svoj rad kroz ove tri godine, a ujedno će to biti i moja neopoziva ostavka. Čujem da već znate za ostavku predsjednice Vijeća i moju ostavku, ali navodno ih nećete prihvatiti. Poštovana gospodo, o mojoj ostavci nećete imati prilike glasovati jer je to neopoziva ostavka, ističe Mijić.
– Poštovani, drago mi je da ste preuzeli tu veliku odgovornost na sebe. Koga god vi predložite ja ću prihvatiti, odnosno imat će moju potporu. I u tom trenutku razmišljat ću svojom glavom, jer mislim da je i to bolje rješenje za Lišane nego povjerenik Vlade RH, novi izbori deset mjeseci prije redovnih lokalnih izbora. Smatram da je bolje i pametnije 100-tinjak tisuća kuna, koje bismo morali osigurati za izbore, uložiti za izradu projektne dokumentacije za športsku dvoranu ili, pak, neku drugu općekorisnu stvar, npr. uređenje jednog od bunara Trubnja ili Vrulje, pogotovo Vrulje koja sliči na odlagalište otpada, a ne na izvor s kojeg se ljudi opskrbljuju vodom protiv čega ste vi bili, zaključuje Mijić, dosadašnji načelnik Općine Lišane Ostrovičke.