Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Nastavak suđenja zakazan na dan prometne nesreće u Ledeniku

Autor: Minja Gugić

10.07.2008. 22:00
Nastavak suđenja zakazan na dan prometne nesreće u Ledeniku

Foto: Filip BRALA



Nastavak suđenja predviđen je za 28.ovog mjeseca, istoga dana kada se prije dvije godine dogodila nezapamćena tragedija u tunelu Ledenik kada su poginule dvije majke i njihovo dvoje djece. Trebao bi biti saslušan strojarski i vještak za telekoumnikacije
Nastavak suđenja Miljenku Stričaku (25) zakazan je točno na datum kada je prije dvije godine skrivio prometnu nesreću.
Nakon što se nije pojavio na prošloj sudskoj raspravi sredinom ovog mjeseca opravdavši se virozom zbog čega je, između ostalog, otvorio i bolovanje, suđenje će se nastaviti u ponedjeljak, 28. ovog mjeseca, na dan kada je prije dvije godine izazvao stravičnu prometnu nesreću u tunelu Ledenik kada su poginule dvije majke i njihovo dvoje djece.
Tako bi se nakon stanke od desetak dana trebalo nastaviti suđenje koje ionako, već predugo traje, a za sada još uvijek nije poznato hoće li ovoga puta rasprava trajati više dana jer kako nam je jučer pojasnio predsjednik Sudskog vijeća, Marijan Bitanga o tome će odlučiti tog ponedjeljka, nakon glavne rasprave.
U međuvremenu, sudac Bitanga zatražio je provjeru svih liječničkih nalaza koje je Stričak dostavio sudu kao opravdanje za svoj nedolazak i bolovanje, ali o prirodi njegove bolesti, odnosno dijagnozama nije želio govoriti.
Nakon vještaka prometne struke Borivoja Vukelića, na prošloj glavnoj raspravi trebao je biti saslušan strojarski vještak koji je vještačio prikolicu tegljača koji je vozio Miljenko Stričak u trenutku izazivanja nezapamćene tragedije u tunelu Ledenik.
Vještak bi se trebao pojaviti na zakazanom terminu za raspravu, krajem ovog mjeseca kao i vještak za telekomunikacije.
Ovaj je vještak imao zadatak proučiti izlist svih dolaznih i odlaznih poziva zabilježenih na Stričakovu mobitelu te bi tijekom suđenja, trebao odgovoriti na jedno od najvažnijih pitanja – je li Miljenko Stričak u trenutku sudara razgovarao na mobitel ili pak slao SMS poruke.
Naime, neposredno nakon nesreće u javnosti se špekuliralo informacijom kako je “vozač tegljača smrti” izazvao prometnu nesreću jer je bavio slanjem SMS poruka, pa nije bio posve usredotočen na vožnju.
Pod kotačima njegova tegljača zauvijek su nestala četiri života, a riječ je Jadranki Matešić-Marković i njezinom 11-godišnjem sinu Mihaelu te Zdenki Kuhti i njezinoj 15-godišnjoj kćeri Ines koje su se vraćale kući s ljetovanja.
Podsjećamo, mladi je vozač optužen za kazneno djelo izazivanja teške prometne nesreće sa smrtnim posljedicama i s neizravnom namjerom te za krivotvorenje isprave jer je na tegljač kojeg je vozio bila priključena prikolica s neodgovarajućim registracijama.