Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Goran, Marcela, Mark i Maja raspametili tinejdžere

10.07.2011. 22:00
Goran, Marcela, Mark i Maja  raspametili tinejdžere


Finalisti trećeg  ciklusa showa “Hrvatska traži  zvijezdu” započeli su veliku  ljetnu turneju koja je predviđena u osam hrvatskih gradova. Ovoga petka pohodili  su i Zadar, točnije Arsenal.
Na izvrsnom koncertu nastupili su Marcela Oroši, Mark  Marku, Maja Bajamić te pobjednik ovogodišnjeg showa  “HTZ-a” – Goran Kos. Sudionici su se standardno  držali svoga glazbenog izričaja koji su pomno njegovali  u showu, tako da se tinejdžerska publika priključila  pop-rock groznici koja je tresla Arsenal. Odaziv publike  je bio manji od očekivanog, a  tome je vjerojatno presudila  nešto viša cijena ulaznice, ali i  mnoštvo drugih događanja iste večeri.
Interpretacije zvijezda  ovogodišnjeg “HTZ-a” poznatih domaćih i stranih pjesama koje su izvodili svakog  petka u emisijama publika je  konačno doživjela uživo i  zaista se nije razočarala. Mladići i djevojke uživo su zadržali kvalitetu izvedbi, ali i  pjevanju uživo dali jednu  energičniju crtu u scenskom  nastupu, ali i čvrstinu zvuka  koji se u TV-prijenosima vrlo  često izgubi. Finaliste na ljetnoj turneji prati bend Cota  G4, a nakratko im se pridružila i prošlogodišnja pobjednica showa Kim Verson,  koja je u međuvremenu izdala i svoj prvi album “Vjeruj  u snove”, koji su iznimno dobro prihvatila djeca i tinejdžeri, drugoplasirani u istoj sezoni Vilibald Kovač te  Zadranin Frane Brajković.  Iako je na prošlogodišnjim  turnejama za zvijezdama  “HTZ-a” vladala prava pomama i euforija, koncerti su bili  rasprodani te se čak tražila i  karta više, ove godine nije  tako. Malobrojnu publiku  činila su djeca i mlađi tinejdžeri, pa se moglo zaključiti da je slabom odazivu  presudila visina cijene karte  ili možda pomalo već isfurana  koncepcija showa, no malobrojni prisutni ipak su energično podržali svoje miljenike među kojima je glavna zvijezda, ipak bila mlada Kim  Verson koja je svojim hitom  “Nevidljivo blago” raspalila  prisutnu publiku koja ju je  bodrila pjevajući s njom pjesmu od početka do kraja dajući joj do znanja da se profilirala u pravu hrvatsku tinejdžersku zvijezdu te da od  nje očekuju još puno toga.
 


MARCELA OROŠI: Rođena za svijetla pozornice


Marcela Oroši nedavno je odradila svoj prvi photo shooting postavši  zaštitno lice hrvatske tvrtke “Diadema”:
– Oduševljena sam koncertima, kontaktom s publikom koja vrišti i  pjeva s nama naše pjesme. To je za nekoga tko svoj poziv vidi u  glazbenim vodama poseban doživljaj. Ponuda za nekakve daljnje vidove  suradnje uvijek ima. Nadam se da ću uskoro početi raditi na svom  albumu. Snimanje za “Diademu” je bilo jedno fantastično iskustvo, a s  obzirom na moje neiskustvo i ukočenost pred objektivom bojala sam se  kako će to sve skupa ispasti, ali eto zahvaljujući profesionalcima ispalo  je poprilično dobro, kazala je uvijek dobro raspoložena Marcela koja kao  da je rođena za svjetla pozornice, što je publika u Arsenalu jako dobro  prepoznala, nagradivši je burnim pljeskom.




GORAN KOS: Dosljedan sebi


Goran Kos, treći pobjednik showa “Hrvatska traži zvijezdu”, mirno  i stoički podnosi svu zavrzlamu koja se stvorila oko njega nakon  pobjede u showu:
– Dobro se osjećam kao treći pobjednik treće sezone “HTZ-a”. No  ja nisam materijalist, nisam žedan slave, bitno mi je samo da se  bavim onim što volim. Cilj mi je raditi na svom albumu s autorskim  pjesmama koje će biti moje srce, da to bude nešto što će ljudi znati  prepoznati, da je rađeno iz duše i srca, a ne zbog slave ili bilo čega  sličnog. Mislim da je u ovom poslu bitno prvenstveno ostati svoj,  odnosno dosljedan sebi, a da će to onda i publika prepoznati, kazao  je pomalo distanciran, ali izvrsan Goran.


KIM VERSON: Hrvatska tinejdžerska zvijezda


Prošlogodišnja pobjednica  showa Kim Verson u godinu  dana izdala je svoj album prvijenac te postala prava hrvatska tinejdžerska zvijezda:
– Drago mi je da su ljudi  prihvatili moje pjesme, da su  prepoznali emocije koje unosim u njih. Puno toga se promijenilo u ovih godinu dana.  Imam dosta koncerata, novi  album je tu što nosi određene  obveze. Ovogodišnjem pobjedniku bih kratko i jasno samo  preporučila da ostane svoj i  dosljedan svojoj glazbi, a onda  će sve ići svojim putem, bila je  kratka i jasna mlada Kim.