Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Hrvatska domaćin ministarske konferencije EU

10.07.2011. 22:00
Hrvatska domaćin ministarske konferencije EU


Hrvatska se posebno isticala kao zemlja koja je najavila domaćinstvo ministarske konferencije EU na temu održivog razvitka u Dubrovniku, još nepoznatog datuma


Odbor za održivi razvitak (SUDEV) Skupštine regionalnih i lokalnih vlasti Unije za Mediteran je 6. srpnja na petom katu zgrade Odbora Regija u Bruxellesu održao svoju treću sjednicu. Uz predstavnika hrvatskih gradova i općina Danijela Katičina, načelnika Općine Tkon, prezentaciju o tome kako Grad Rijeka koristi obnovljive izvore energije imao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. Tajništvo Unije za Mediteran je predstavilo svoje aktivnosti, prezentirajući vodič kroz kriterije za  projekte koje će Unija za Mediteran sufinancirati, potpomagati radi promoviranja suradnje i razvitka kroz pozitivan dijalog, konstruktivno ozračje i zajedničke projekte na regionalnoj i lokalnoj razini Mediterana. 
Hrvatska se posebno isticala kao zemlja koja je najavila domaćinstvo ministarske konferencije EU na temu održivog razvitka u Dubrovniku, još nepoznatog datuma. Treba naglasiti da je samo dva dana kasnije, 8. srpnja u Poreču održana sjednica drugog ARLEM-ova odbora ECOTER-a pod kopredsjedanjem istarskog župana Ivana Jakovčića.