Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Započelo ljeto folklora u Sv. Filipu i Jakovu

10.07.2011. 22:00
Započelo ljeto folklora  u Sv. Filipu i Jakovu


Središte Sv. Filipa i Jakova u  petak je bilo mjesto održavanja manifestacije “Lito folklora u Sv. Filipu i Jakovu”.  Riječ je o manifestaciji koja  će trajati cijelo ljeto i na kojoj  će se, pored domaćih  KUD-ova iz čitave Hrvatske,  predstaviti i brojni KUD-ovi  iz inozemstva.
 “Lito folklora u Sv. Filipu i  Jakovu” svečano je otvorio  pomladak KUD-a Sv. Roko,  nakon čega je nastupio KUD  “Taban” iz Mađarske. Nakon  mimohoda svih sudionika započelo je slavlje koje je potrajalo do ponoći. Uz pečene  srdele i pjesmu, suze radosnice potekle su licima  starih Filipjanaca zadovoljnih  što imaju priliku uživati u  bogatstvu domaćeg i inozemnog folklora.
 Organizator manifestacije  je KUD Sv. Roko iz Sv. Filipa  i Jakova.
– Članovi našeg KUD-a  cijelu godinu ustrajno vježbaju i bila bi šteta da se njihov  rad ne prezentira. Kako mnogi od njih preko ljeta radi,  odlučili smo tijekom održavanja manifestacije pozvati i  KUD-ove iz ostalog dijela  Hrvatske. Ugostit ćemo i  inozemne KUD-ove. Večeras  prvi nastupaju Mađari, a potom Slovaci, kazuje Ivan  Eškinja.
 Za sve članove KUD-ova  koji će gostovati u Sv. Filipu  i Jakovu osiguran je besplatni  smještaj. Tijekom pet dana,  koliko će se zadržati u Sv.  Filipu i Jakovu, dva dana će  nastupati u središtu mjesta  zajedno s domaćinom  KUD-om Sv. Roko.