Orijaški krumpir od kila i 85 deka

Slika korisnika admin
Čedo FABULIĆ

Poznati zadarski pčelar Ante Matak s Plovanije, za kojeg radi nekoliko milijuna zaposlenih (u 150 košnica), ponovo je u akciji. Naime, svojevremeno je Matak sa svoje zemlje na Brilom brigu izvadio divovski crveni luk od 1,8 kilograma. Potom je tražeći divlje šparoge na istom mjestu pored obićnih ubrao i neobičnu koja je imala više od centimetra u promjeru. Ove godine svi se hvale da im je urod krumpira uzrazito velik. Matak je tako posadio 72 kg sjemenskoga krumpira, malo "jerle" i nešto "kleopatre", a kad je došlo vrijeme vađenja našao je 1500 kg krumpira. No, valjda ima nešto u toj zemlji na Bilom brigu.

- Kada sam vadio krumpire naša sam jedan težak skoro dva kilograma, zapravo jedan kil, 85 deka i četiri grama, zaista veliki primjerak. Vjerojatno bi bio i teži da ga kopačica nije malo oštetila sa strane - kaže Matak.

Ovaj krumpir "orijaš" četveročlanoj obitelji zasigurno bi bio dovoljan za tri dana da ga spremaju na sve načine. Matak je inače trener kuglača Zadra.

- Krumpir će završiti na kuglani za veće društvo gdje će dobro doći kao prilog uz neku mesnu deliciju, najavio je taj Zadranin.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno