Spomenik Miru Barešiću na Dan općine Pakoštane

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Za nešto više od dvadesetak dana Miro Barešić, poznati politički emigrant i hrvatski branitelj, nakon trga, sportskog centra i malonogometnog turnira u rodnim Dragama pokraj Pakoštana dobit će i spomenik na istoimenom trgu na tzv. Balkanu.

U povodu 25. obljetnice pogibije hrvatskog viteza na Trgu Miro Barešić spomenik podiže njegova rodbina uz pomoć donatora putem uplate na žiro račun udruge "Hrvatski vitez Miro Barešić".

- Sve pripreme i radovi teku u predviđenom roku i na vrijeme. Hortikulturno uređenje je gotovo, pri samom su kraju radovi na kamenom popločavanju prilaza i platoa na kojem će se postaviti spomenik, kazao je predsjednik Organizacijskog odbora Ante Barešić.

 Miro Barešić jedna je od najpoznatijih osoba hrvatski orijentirane emigracije iz vremena Jugoslavije. Dan njegove pogibije, 31. srpnja 1991., je i Dan općine Pakoštane.

- Svečani program otkrivanja spomenika održat će se u večernjim satima. Potom na trgu slijedi velika pučka fešta uz Matu Bulića, Marka Perkovića Thompsona, Miroslava Škoru, Mladena Grdovića, Bepa Matešića, Duška Lokina i druge hrvatske estradne zvijezde, najavio je Barešić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno