Petnaestero kandidata žele biti vojni piloti

Slika korisnika valentinam
Selekcijsko letenje novog naraštaja
Voditelj obuke bojnik Vjekoslav Pavlović izrazio je zadovoljstvo zbog pozitivnog trenda porasta broja polaznika
HRZ i PZO/M. KARAČIĆ
Među 15 kandidata samo je jedna djevojka

U Eskadrili aviona 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku jučer je započelo selekcijsko letenje 26 naraštaja kandidata koji se školuju za hrvatske vojne pilote na avionu ZLIN 242 L.

Selekcijskom letenju pristupilo je 15 polaznika, a svi su prethodno zadovoljili standarde liječničkih pregleda i teorijske pripreme za selekcijsko letenje te su pod vodstvom nastavnika letenja započeli s prvim informativnim letovima.

Voditelj obuke bojnik Vjekoslav Pavlović izrazio je zadovoljstvo zbog pozitivnog trenda porasta broja polaznika koji žele postati vojni piloti.

- Raduje nas sve veći broj prijavljenih kandidata koji imaju priliku učiti od izvrsnih nastavnika letenja među kojima su i piloti 'Krila Oluje'. Kroz desetak sati svaki će se polaznik upoznati s temeljnim manevrima aviona ZLIN-242L kroz polijetanja, slijetanja, zaokrete i ostale elemente selekcijske obuke. Vrlo važna je motivacija te dobra i kvalitetna priprema za svaki let, a bitnu ulogu u procjeni njihove sposobnosti za vojne pilote je ocjena njihovih nastavnika letenja kako podnose letenje te kako se snalaze u zračnom prostoru i naravno u kojoj mjeri je zadovoljavaju osnovne elemente letenja, rekao je bojnik Pavlović.

Polaznici koji zadovolje kriterije selekcijskog letenja nastavljaju sa studijem na Fakultetu prometnih znanosti, smjer vojni pilot, a nakon polaganja svih predviđenih ispita polaznici obuke ponovno dolaze u bazu Zemunik na početak temeljne obuke na avionu ZLIN-242 L.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno