Rastu naknade županijskim vijećnicima

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Na prvoj sjednici Županijske skupštine
Ovu odluku županijski HDZ donio je smatrajući kako su naknade županijskih vijećnika premale, osobito usporedi li ih se s onima u ostalim županijskim skupštinama u Hrvatskoj
Marin GOSPIĆ
Veću naknadu imat će i predsjednik Skupštine Željko Lončar

Nakon sjednice Skupštine Zadarske županije zakazane za  14. srpnja, županijski vijećnici trebali bi dobivati znatno veću naknadu  od sadašnje koja iznosi tisuću kuna, a veću naknadu dobivat će i predsjednik Skupštine, Željko Lončar, te njegovi zamjenici Renata Sabljar  Dračevac i Snježana Jurinić. Ovu odluku županijski HDZ donio je smatrajući kako su naknade županijskih vijećnika premale, osobito usporedi  li ih se s onima u ostalim županijskim skupštinama u Hrvatskoj, a razlika  je tim izraženija usporede li se naknade predsjednika i dopredsjednika  Gradskog vijeća s onima čelnika Županijske skupštine.

Vrančiću 3.000, Lončaru 1.600 kuna

Predsjednik zadarskog gradskog vijeća tako već godinama prima naknadu od 3.000 kuna, a njegovi dopredsjednici 2.000 kuna. Za razliku od  Zvonimira Vrančića, čelnik Županijske skupštine Željko Lončar ima naknadu od  1.600 kuna, a njegovi zamjenici 1.300. Istu visinu naknade, tisuću kuna, primaju samo vijećnici Grada i Županije.

Stoga je rukovodstvo županijskog HDZ-a na stranačkom sastanku, a  uoči zakazane sjednice ovoga petka,  iznijelo prijedlog za povećanje te  dalo naputak za sjednicu Kluba utemeljitelja HDZ-a. Naime, njihova se  sjednica redovito održava prije skupštine jer se vijećnici dogovaraju oko  izglasavanja pojedinih točaka, a ovoga petka Klub vijećnika HDZ-a sastat će se kako bi dogovorili izglasavanje prijedloga o povećanju naknada.

Naknade iste od 2005. godine

S obzirom da smo od HDZ-ovih vijećnika saznali kako je na nedavnom sastanku predloženo da se Željku Lončaru naknada poveća za tri  puta, upitali smo ga je li upoznat s ovom odlukom:

- Istina je, naknade će se povećati, što je i očekivano budući da ih nismo povećavali još od 2005. godine te da smo među županijskim skupštinama s najmanjom naknadom. Nismo ih dosad htjeli povećavati uzimajući u obzir gospodarsku situaciju, ali mislimo da je pravedno da se to  sada učini. Ne znam za koliko će biti povećane, o tome će se odlučiti na  sjednici Županijske skupštine, ali ćemo pri povećanju svakako voditi  računa da ne budu ni među najmanjim ni među najvećim naknadama u  Hrvatskoj - kaže Lončar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)