Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Blatnjak: Od svakog pojedinca želim dobiti njegov maksimum

11.07.2018. 10:11
Blatnjak: Od svakog pojedinca želim dobiti njegov maksimum


Jučerašnjom prozivkom počele su pripreme Nogometnog kluba Zadar za novu natjecateljsku sezonu, čiji je službeni početak zakazan za 25. kolovoza. Prije točno 51 dan Zadrani su u dramatičnoj završnici 3. HNL jug preokretom svladali Val u Kaštel Starom 2:1 golovima Vinka Petkovića i tako izborili plasman u 2. HNL. Time je ispunjen cilj kojega je Uprava kluba na čelu s direktorom Svetkom Ćustićam postavila pred početak sezone i napravljen je još jedan korak ka oporavku kluba sa Stanova.
Što se nove sezone tiče, rezultatski ciljevi nisu odmah napad na prvo mjesto Druge lige, jer mnogo je važnije nastaviti put stabilizacije kluba prvenstveno u financijskom smislu, ali i napredak u svim ostalim segmentima, koji se u posljednjih godinu i pol dana itekako osjetio. Rezultatski, želje ljudi u klubu su odraditi dobru sezonu, po mogućnosti u gornjem dijelu ljestvice, uz afirmaciju mlađih igrača pa ako se ukaže prilika za nešto više…
– O tom, po tom – s osmijehom će Dragan Blatnjak, trener Zadra, koji je uspješno odradio završni dio prošle sezone i zaslužio ostanak za kormilom zadarske momčadi.
– Sada je najvažnije da kvalitetno odradimo ovih 46 dana priprema i u najboljem mogućem stanju dočekamo prvo kolo. Kompletne pripreme odradit ćemo u Zadru, uz nekoliko pripremnih utakmica koje ćemo odigrati na gostovanjima i to je to. Vjerujem da ćemo imati dobru momčad, koja će moći odgovoriti svim zahtjevima Druge lige – ističe Blatnjak.
Što se momčadi tiče, za sada je poznato da na Stanovima više ne stanuju vratar Karlo Jurjević, zatim Mario Jurjević, Mateo Verunica, Mateo Rončević, Marko Grbavica, Valerije Jurić i Branko Čubrilo. Nova imena u momčadi su vratar Josip Bender koji je stigao iz Splita, zatim stoper Nikola Šalinović iz Osijeka II, Ivan Paponja i Josip Majić iz biogradskog Primorca, Franko Surać iz Zagreba, Zvonimir Begić iz Croatije Zmijavci te Ivan Lepinjica koji stiže na posudbu iz Rijeke.
– Momčad je najvećim dijelom kompletirana, a eventualno razmišljamo o još jednom ili dva igrača koji bi bili isključivo pojačanja. Želim prije svega stvoriti jaku konkurenciju u momčadi kako bismo od svakog pojedinca dobili njegov maksimum. Zadar je poželjna nogometna destinacija i želimo da tako bude i u budućnosti. A to možemo postići samo na način da stvorimo jaku momčad koja će svojim igrama opravdati povjerenje mene i Uprave, ali i navijača za koje vjerujem da će nam u Drugoj ligi biti od velike pomoći – zaključio je trener Zadra.


Na prvoj prozivci
Jakov Pinčić, Josip Bender, Luka Matasović, Matteo Pranić, Franko Surać, Vedran Smokrović, Josip Jurjević, Nikola Šalinović, Jure Jerbić, Ivan Tokić, Ante Sarić, Ivan Ninčević, Zvonimir Begić, Ivan Paponja, Josip Anić, Ivan Lepinjica, Karlo Torbarina, Kristijan Jurić, Dragan Župan, Josip Majić, Vinko Petković, Tarik Handžić, Mateo Šušak, Luka Juričić.