Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Hoće li Mateo Beusan na inicijativu Viranina ostati bez brkova?

11.07.2018. 15:39
Hoće li Mateo Beusan na inicijativu Viranina ostati bez brkova?


Dok cijela Hrvatska željno očekuje kako će popularni sudački ekspert i televizijski komentator Mateo Beusan ostati bez brkova, jer će to značiti kako je Hrvatska postala svjetski nogometni prvak, u Brkljačinoj ulici na otoku Viru u obiteljskoj kući virskih Žepina tim će povodom najmanje otvoriti i – šampanjac. Na tom mjestu u noćima slavlja i pobjede nad Danskom u osmini finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, 28-godišnji magistar arheologije Ante Žepina došao je na sjajnu ideju koja je gotovo trenutno postala viralni hit i Beusana natjerala na javno obećanje o brijanju brkova.
„Došlo mi je tek tako, kao iz topa. Sjetio sam se gospodina Beusana i njegovih brkova te postavio na Facebook stranici HRT-a pitanje hoće li ih obrijati ako Hrvatska postane svjetski prvak. Pitanje je u svega nekoliko sati skupilo više od 100 lajkova i dva dana kasnije uvršteno u emisiju Zabivaka“, priča nam Žepina kako je odlučio poznatog sudačkog eksperta skratiti za brkove. Nakon što je pitanje mladog Viranina javno pročitano u emisiji „Zabivaka“, opušteni i nasmiješeni Beusan smjesta je pristao.
„Obećao je pred cijelom Hrvatskom kako će obrijati brkove ako postanemo svjetski prvaci i to, koliko sam primijetio, na čuđenje svih drugih u emisiji“, kaže Žepina i dodaje: „Vjerujem kako ćemo biti svjetski prvaci i da će Beusan ostati bez brkova.“ A što o svemu misli dubrovački gospar?
„Neće mi biti teško, to je najmanje što mogu učiniti da proslavimo uspjeh naših momaka. Vjerujem i nadam se svim srcem da će biti tako“, kaže Beusan, iako bi tako nakon gotovo pola stoljeća, ili preciznije 46 godina, nekadašnji hrvatski nogometni sudac, FIFA-in i UEFA-in kontrolor suđenja te televizijski sudački ekspert mogao bi ostati bez muževnog alata. Dogodit će se to, kaže, na proslavi i svečanom oproštaju od karijere televizijskog komentatora 17. srpnja ispred HRT- ovog studija Anton Marti. Naravno, samo još da Hrvatska pobijedi Engleze te Belgijance ili Francuze u finalu SP-a.
Televizija organizira moj oproštaj, a pozvano je 80-ak ljudi s kojima sam radio na televiziji. Čestitam i pozdravljam mladog Viranina koji se toga sjetio, kao što pozdravljam sve Virane. Svi ćemo zajedno navijati da odemo u finale Svjetskog prvenstva, a nadam se da ću i obrijati brkove“, poručio je Beusan.