Pakoška manifestacija oživjela recepture iz bakine kužine

Slika korisnika valentinam
RIBE I ŠKOLJKE
Sva su se jela spravljala, miješala, kuhala i pekla na licu mjesta
Velimir BRKIĆ

U organizaciji Turističke zajednice općine Pakoštane na dupkom punoj pakoškoj rivi, proteklih dana održana je nova gastro manifestacija pod nazivom "S okusom mora i zrnom soli". Sva su se jela spravljala, miješala, kuhala i pekla na licu mjesta, a slika je putem društvenih mreža obišla svijet.

- Kako i naziv govori, pakoške domaćice potrudile su se pripremiti i posjetiteljima predstaviti izvorne domaće recepture jela iz morskih dubina s okusom soli, kazala je Danijela Vulin, direktorica Turističkog ureda TZO Pakoštane.

Gosti su imali prigodu po simboličnim cijenama degustirati jela iz bakine i prabakine kužine: dagnje na buzaru, kozice i školjke na buzaru, brudet od srdela i inćuna s pulom ili palentom, pašta s plodovima mora, crni rižoto, savur od plave ribe, pržene girice-gavuni, slani fileti srdela i inćuna, volci s tjesteninom, salata od hobotnice, bruskete s motarom, inćunima i sušenim pamidorima, pula ili palenta na žaru, sušena hobotnica i drugo.

Najmlađi su svoje zadovoljstvo pronašli u kreativnim radionicama s temom mora, a oni stariji uživali su u spletu morskih okusa uz dalmatinsku pjesmu klape Mediteran.

Sljedeće priredbe koja nas u srpnju očekuju na području Općine Pakoštane su: "Zapivajmo i zabalajmo - folklor" i Školjing" (12. srpnja), "Materine užance" (18. srpnja), "Dalmacijo lipa" (17. srpnja), "Koncert na otočiću sv. Juština" (19. srpnja), "Fešta od pamidora" (22. srpnja), "Ples pod zvijezdama" (25. srpnja), "Pusti da ti leut svira - klapa Kaša iz Dubrovnika" (27. srpnja), "Zapivajmo i zabalajmo - folklor" (29. srpnja) i Dan općine Pakoštane (31. srpnja).

Etno-gastro manifestacija "Dragarske bumbete" u Dragama je na rasporedu 16. i 26. srpnja.

 

 

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno