Projekt koji će smanjiti nezaposlenost u ruralnim područjima Zadarske županije

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
AlterNET
Vedran SITNICA
Nives Rogoznica, voditeljica projekta

Projekt AlterNET - Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području, a koji provode Udruga "Eko Zadar" i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA predstavljen je jučer u Gradskoj knjižnici Benkovac.

Voditeljica projekta Nives Rogoznica na predstavljanju je istaknula kako će se kroz ovaj projekt, koji u potpunosti financira Europska unija, educirati najmanje 41 dugotrajno nezaposlena osoba.

- Cilj projekta je edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicima i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja. Kroz sljedeće dvije godine, koliko je trajanje projekta, osobe bi trebale dobiti izobrazbu na područjima osnova knjigovodstva i poslovanja OPG-ova, izrade poslovnih planova za mjere iz Programa ruralnog razvoja, prijave projekata na mjere u ruralnom razvoju uz informatičku edukaciju, osnove pisanja projekata. Osim toga održat će se i radionice 'A sad na posao' na kojima će nezaposlene osobe saznati više o samozapošljavanju, poslovnom komuniciranju i prezentacijskim vještinama te radionica 'Prepoznavanjem resursa i potreba zajednice u ruralnom području do osmišljavanja vlastitog posla', kazala je Rogoznica.

Kao glavne aktivnosti projekta navela je i radne posjete relevantnim institucijama za područje ruralnog razvoja, osmišljavanje turističko-prezentacijske rute na području Zadarske županije, motivacijske radionice s učenicima te osam info dana na kojima će se polaznici moći predstaviti.

Ovo je već treći projekt na kojem surađuju Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja "Eko-Zadar" i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA.

Vladimir Kovačević, ravnatelj AGRRA-e pohvalio je tu suradnju rekavši kako su kao agencija prepoznali važnost udruga civilnog društva koje su poveznica između privatnog i javnog sektora te da njihova iskustva kažu kako su civilne udruge nezaobilazan faktor te imaju konstruktivnu ulogu u društvu.

Projekt će trajati dvije godine, a projektne aktivnosti provodit će se na području gradova Benkovca i Obrovca, te općina Gračac, Novigrad, Pakoštane, Polača, Stankovci i Sv. Filip i Jakov.

Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u ukupnom iznosu financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)