Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

VIDEO: Mihovil snimio spot za pjesmu “Daleko” koja vraća u prošlost

14.07.2018. 13:00
VIDEO: Mihovil snimio spot za pjesmu “Daleko” koja vraća u prošlost


 Najbolje je biti sam svoj majstor, zaključio je zadarski pjevač Mihovil Modrinić Mazija pa se uhvatio kamere i snimio samostalno spot za svoju novu pjesmu "Daleko", koji se od prije nekoliko dana može pogledati na youtubeu.
– Spot zapravo nije niti bio u planu. Sve je krenulo od jednog kadra kojeg sam snimio kada sam se jedno jutro nakon izlaska vraćao kući. Potom su ideje nastavile dolaziti same od sebe, a ja sam ih sakupljao kao mozaik, slagao, povezivao i tako je nastao spot. Igrom slučaja, jer to također nije bilo u planu, samostalno sam se uhvatio i kompletne produkcije spota pa se u konačnici gotovo i ne vidim jer sam bio iza kamere osim u jednom kadru gdje sam snimljen s leđa, rezimira Mihovil.
Tonski snimatelj pjesme je bio Nenad Nakić, dok se za klavirom našao Keith Martinson.


Pijanist iz Nashvillea
– Klavir sam pronašao "preko bare" kod Keitha Martinsona, pijaniste iz Nashvilea, glazbenika koji iza sebe ima niz izdanih albuma klasične glazbe, pijanistu koji je u potunosti dočarao zvuk koji sam htio postići u ovoj pjesmi. "Daleko" je jedna specifična pjesma, intimna pjesma, stvar koja nije radiofonična i stoga bi preporučio svakome da ju posluša negdje u kutku svoje sobe. Nakon spota "Neće vrijeme", koja frca od rock rifova, pjesme koja je imala odličnu prolaznost s obzirom da je na youtubeu pogledana u više od 50 000 puta te pjesama "Previše smo htjeli" i "Život poslije tebe" odlučio sam promijeniti "ploču" u smislu aranžmana te snimiti nešto intimnije i tako je nastala moja nova stvar. A kako bi što bliže pokušao dočarati slušateljima atmosferu u pjesmi odlučio sam se za akustičnu verziju. Inače čim nešto napišem odmah imam predodžbu gdje klavir, gdje gitara, gdje bubanj no za "Daleko" je sve to bilo suvišno. I tako, mada je sad ljeto i ljudi vole brže pjesme, ja sam se odlučio za sanjivu ljubavnu baladu za koju mislim da će idealno ići tamo negdje pred spavanje, kada se smiri sva ova ljetna buka oko nas, mišljenja je Mihovil.
Kako dodaje pjesma bi nas svojom tematikom trebala vratiti i u neka prošla vremena, u one trenutke kada se nakon nekog lijepog ili ružnog trenutka vraćamo kući istim onim putem kojim gazimo svaki dan i u kojem je sažeto toliko priča i uspomena.


Novo iskustvo
– Naša prošlost, naša budućnost i naravno sadašnjost sažeta je na tom jednom putu koji je na neki način u fokusu ove pjesme i na kraju kojeg dolazi i do kraja priče/pjesme. U svakom slučaju ovo je za mene jedno novo i zanimljivo iskustvo – sam sve snimati, biti u jednoj opuštenoj atmosferi u ranim jutarnjim satima tijekom kojih je u najvećoj mjeri nastajala pjesma. Ovu skladbu sam odlučio napraviti baš za svoju dušu, naravno nadajući se da će se svidjeti i publici, izrazio je nadu Mihovil.
Nenad Nakić, pak, dodaje da mu je palo na pamet, dok su snimali pjesmu, da sada Mihovil ima kompletan repertoar za rastave i da se treba još jače angažirati da pokrije taj dio tržišta.