Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

„Rita, ima li popusta za nas Arbanase?“

11.07.2019. 11:09
„Rita, ima li popusta za nas Arbanase?“


Rita Sahatçiu Ora, svjetski popularna engleska pop zvijezda  albanskih korijena, oduševila je svoje fanove u Hrvatskoj i Zadru najavom koncerta koji će održati u dvorani Višnjik 30. kolovoza. Na  društvenim mrežama njezini obožavatelji naveliko komentiraju atraktivnu pjevačicu koja je 1990. rođena u Prištini (Kosovo), a od svoje prve  godine života živi u Londonu gdje se preselila s roditeljima. Njezin djed  Besim Sahatçiu bio je kosovski kazališni i filmski redatelj. Kao i obično,  među svakojakim komentarima ima i onih vrlo bizarnih, a ovdje izdvajamo komentar jednog zadarskog Arbanasa (po prezimenu Paleka) koji  se u komentaru na Facebooku potpisao kao „najveći obožavatelj“ megapopularne Rite postavivši pitanje: „Ima li popusta za nas Arbanase?  Ili se mala odmetnula od svoje krvi“. Ovaj simpatični FB-ovac aludirao  je ovim pitanjem, dakako, na albanski etnički identitet ove britanske  zvijezde čija su dva hit singla How We Do (Party)" i "R.I.P.“ dosegla sam  vrh UK ljestvice.
Cijene ulaznica za zadarski koncert Rite Ora kreću se od 220 do 450  kuna tako da je spomenuto „arbanaško pitanje“ na FB-u sasvim opravdano što se tiče iznosa, ali naravno neće Arbanasi imati nikakve koristi  od konstatacije da je „mala naše krvi“ (đaku jon = naša krv).
Rita Ora vlasnica je svjetski poznatih hitova Let You Love Me,  Anywhere, Your Song te brojnih drugih, a u svoju turneju povodom  promocije albuma Phoenix uz najveće svjetske metropole poput Londona, Pariza, Milana i drugih gdje je redom punila dvorane, uvrstila je  za kraj kolovoza i Zadar.
Ulaznice za zadarski koncert moguće je nabaviti putem www.ticketshop.hr i na njihovim prodajnim mjestima diljem Hrvatske. Ulaznice je  moguće kupiti i na blagajni Športskog centra Višnjik, od ponedjeljka do  petka od 14 do 20 sati. U Zadru se, osim u ŠC Višnjik, ulaznice mogu  kupiti na prodajnim mjestima Ticketshopa – TISAK media Supernova,  TISAK Kalelarga I, Elizabete Kotromanić 2 i COMBO Music shop, Vladka Mačeka 3.
Cijene su fiksne tako da vam pozivanje na 'arbanaško srodstvo' s  ovom svjetskom pop zvijezdom neće uštedjeti novac. Ali nema veze,  naš FB-ovac Paleka nas je barem slatko nasmijao. Zaslužuje barem on  jednu besplatnu ulaznicu!