U Zadru se za apartman prosječno traži 64 eura

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Cijene najma prosječno za četiri eura veće nego prošle godine
Apartmani u Sjevernoj Dalmaciji bilježe najpovoljnije cijene u sezoni, uspoređujemo li ih sa ostalim priobalnim regijama. Najviše apartmana iz ove regije nudi se u Vodicama, Zadru, Viru te Biogradu na moru
PIXSELL
Broj apartmana svake godine raste većom stopom nego što se povećava broj dolazaka i broj noćenja

Njuškalova kategorija Turizam iz mjeseca u mjesec bilježi rast posjeta, pa je tako u lipnju imala čak 70 posto posjeta više u odnosu na raniji mjesec, ali i šest posto više u odnosu na prošlogodišnji lipanj, što i ne čudi budući nam je turistička sezona pred vratima, a s više od šest tisuća objekata za odmor na obali i u unutrašnjosti, Sve je više stranih posjetitelja ove kategorije, a najviše ih je iz Njemačke, Slovenije, BiH te Austrije.
Najveća ponuda privatnog turističkog smještaja je u Sjevernoj Dalmaciji, te Kvarneru i Primorju. Nudi se više vrsta turističkog smještaja, među kojima je najviše apartmana, no može se naći i cijelih kuća, kao i soba. Cijene variraju od oko 20 eura do čak oko 500 eura za dan najma. Prosječna dnevna cijena najma turističkog apartmana u Hrvatskoj na Njuškalu u sezoni iznosi 67 eura, što je za četiri eura više u odnosu na prošlu godinu. Prema podacima kojima raspolažemo, prosječna cijena najma turističkog apartmana izvan sezone u prosjeku iznosi 46 eura, što je za 31 posto povoljnije nego u sezoni.

Sjeverna Dalmacija najpovoljnija

Gledamo li regije, najveće cijene najma turističkog apartmana su u Srednjoj Dalmaciji, gdje prosječna cijena iznosi 79 eura po danu. Cijene najma su, na godišnjoj razini, rasle u svim priobalnim regijama i to od dva do osam posto.
Na Njuškalu je trenutačno dostupno više od 2.700 smještajnih objekata u Sjevernoj Dalmaciji. Apartmani u ovoj regiji bilježe najpovoljnije cijene u sezoni, uspoređujemo li ih sa ostalim priobalnim regijama. Najviše apartmana iz ove regije nudi se u Vodicama, Zadru, Viru te Biogradu na moru. Prosječna cijena najma apartmana u Zadru u sezoni iznosi 64 eura za dan, dok je u Biogradu na moru ona 65 eura. Prosječna dnevna cijena najma apartmana na Viru u sezoni je 57 eura, dok je u Vodicama za pet eura veća, odnosno iznosi 62 eura.
Unatoč navedenom, u mnogim mjestima ove regije se može unajmiti apartman već za tridesetak eura po danu. U gradu Pagu prosječna dnevna cijena najma apartmana u sezoni iznosi 60 eura, dok istovremeno u obližnjoj Novalji, poznatoj prije svega po plaži Zrće, ta je cijena za oko 30 posto veća i iznosi 78 eura. Neka od povoljnijih mjesta za ljetovanje u Sjevernoj Dalmaciji su Tribunj, Pirovac i Vrsi, gdje se prosječne dnevne cijene najma apartmana kreću oko 50 do 55 eura.
U Srednjoj Dalmaciji apartmani se mogu naći za oko 40 eura po danu, no prosječna cijena iznosi 73 eura. Najviše apartmana nudi se u Splitu, Makarskoj i Omišu. Prosječna dnevna cijena najma turističkog apartmana u Splitu u sezoni iznosi 86 eura, što je za oko tri eura više nego u Makarskoj. U Omišu prosječna dnevna cijena najma turističkog apartmana iznosi 77 eura.

Najskuplji Dubrovnik

U Južnoj Dalmaciji trenutačno je u ovom oglasniku dostupno više od 150 oglasa za najam u ovoj regiji. Cijene variraju od 60 pa do više od 150 eura. Uz Dubrovnik, gdje prosječna dnevna cijena najma apartmana u sezoni iznosi 77 eura na razini cijelog grada, najviše se apartmana nudi u Orebiću te na Korčuli. Prosječna dnevna cijena najma apartmana u Orebiću je 67 eura, dok je na Korčuli 54 eura.
Što se tiče Istre, Kvarnera i Primorja, najveća ponuda apartmana je u Crikvenici, na Rabu i u Puli. Prosječna cijena apartmana u Crikvenici u sezoni iznosi 66 eura, dok je na Rabu ona 65 eura po danu. U Puli ćete prosječno za dan najma morati izdvojiti 75 eura, dok je u Rijeci najam povoljniji za oko 10 eura.
Uz široku ponudu turističkog smještaja na obali, na svoje mogu doći i ljubitelji kontinetalnog odmora. Tako možete birati između više od 800 smještajnih objekata u kontinentalnim dijelovima. Najveća ponuda je u Zagrebu gdje se minimalne cijene kreću od oko 25 eura po danu, dok je prosječna cijena najma apartmana u glavnom gradu 50 eura za dan. Istovremeno, u Krapinskim toplicama prosječne cijene najma kreću se oko 30 eura za dan. Unutar ove regije spadaju i Plitvička jezera, gdje je prosječna dnevna cijena najma apartmana usred sezone 50 eura, dok su izvan sezone one 30 do 40 posto povoljnije.
Uspoređujemo li cijene najma apartmana sa onima iz 2018., unutar ove regije nije došlo do većih promjena cijena. (Martina KUTEROVAC)

 

Novalja skuplja od Paga

U gradu Pagu prosječna dnevna cijena najma apartmana u sezoni iznosi 60 eura, a u obližnjoj Novalji, poznatoj prije svega po plaži Zrće, ta je cijena za oko 30 posto veća i iznosi 78 eura

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4 (1 glasova)