Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Oporavak prema planu

Autor:

10.08.2008. 22:00
Oporavak prema planu


Hrvatska rukometna reprezentacija ostala je bez Ivana Balića za natjecanje po skupinama. Optimistične su vijesti da bi se do  četvrtfinala Balić mogao oporaviti, što je na neki način potvrdio i dr. Mladen Miškulin, liječnik rukometne reprezentacije.
– Parcijalna ruptura lista desne noge Ivana Balića veličine je jedan puta dva centimetra. To nije nimalo bezazlena ozljeda, ali vjerujem će uz kvalitetne terapije za nekoliko dana biti O.K. Drugim riječima, svakako mora preskočiti nekoliko utakmica – istaknuo je dr. Miškulin u Hrvatskoj kući u Pekingu.
Znači li to da će Ivano biti spreman za četvrtfinale?
– Nezahvalno je prognozirati, nikada ne možeš biti siguran s takvom ozljedom. Ivano je na tretmanima u Olimpijskom selu, gdje je najsuvremenija oprema, nigdje ne bi ni dobio bolji tretman. Idućih dana pratit ću razvoj oporavka, jer ako odigra jednu utakmicu ranije, ozljeda bi se mogla obnoviti i onda bi oporavak trajao znatno duže. Dobra je stvar što nije bilo  podljeva krvi, što bi dodatno zakompliciralo ozljedu. Sada treba dosta kretanja jer bi u slučaju pretjeranog mirovanja došlo do atrofije mišića – kaže dr. Miškulin.
Zanimljiv je način na koji se ozlijedio Ivano.
– On je u jednom trenutku, nakon što je dodao loptu, krenuo unatrag. Opteretio je nogu i jednostavno su mu popucala mišićna vlakna. Ivano nikada nije imao problema s tim listom, a takva ozljeda mogla se dogoditi bilo kojem igraču pri takvom pokretu. Idućih dana znat ćemo više, no oporavak je za sada prema planu – zaključio je Mladen Miškulin.