Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Svi uhićenici za međunarodnu prostituciju pušteni zbog nedostatka dokaza

Autor: Marija Knežević

10.08.2008. 22:00
Svi uhićenici za međunarodnu prostituciju pušteni zbog nedostatka dokaza


Najveći su ceh platile dvije djevojke iz susjedne BiH, kojima je prekršajni sudac izrekao mjeru progona iz Republike Hrvatske. Dvojici voditelja noćnog kluba “Galeb” u Dragama izrečena je tzv. mjera opreza, odnosno zabrana bavljenja “tom djelatnošću”, a riječ je o striptizu
Zbog sumnje u prostituciju i to “međunarodnog karaktera”, u noćnom klubu “Galeb” u Dragama policija je u subotu uhitila dvije državljanke susjedne BiH u dobi od 23 i 24 godine, potom 25-godišnju Makedonku te četiri Hrvatice od 22 do čak 52 godine.
S njima su uhićeni i zaposlenici kluba, a riječ je o 46-godišnjaku i 53-godišnjaku iz Hrvatske, kao i 51- godišnjem Zagrepčaninu.
Djevojkama iz Bosne i Hercegovine prekršajni je sudac u Biogradu nakon saslušanja odredio prisilnu mjeru udaljenja iz Hrvatske, dok su ostali nakon kriminalističke obrade privedeni dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zadru, Vladimiru Mikolčeviću, koji ih je nakon saslušanja pustio, ali je izrekao tzv. mjeru opreza koja podrazumijeva, kada je o voditeljima kluba riječ, zabranu bavljenja “tom djelatnošću”.
Klub je, navodno, služio kao striptiz bar u kojem su djevojke plesale oko štange. Voditelji kluba su, kako smo saznali, ‘lap dance’ naplaćivali 600 kuna za 15 minuta, tisuću kuna za pola sata, a za cijeli sat tisuću i pol kuna.
Iako postoji osnovana sumnja da se u tom noćnom klubu doista i događala prostitucija, zbog nedostatka dokaza istražnom sucu Mikolčeviću nije preostalo ništa drugo već sve sudionike ove “priče” – pustiti.
Vjerojatno na temelju nekih anonimnih prijava i, kako kažu u policiji, prikupljenih saznanja, zadarski su inspektori u subotu “uletili” u klub i obavili detaljan nadzor rada kluba, znakovitog imena – “Galeb”, koji se nalazi u mjestu Drage.
Tada su policajci uhitili 29-godišnju i 24-godišnju državljanku susjedne BiH, 25-godišnjakinju iz Makedonije te četiri naše državljanke, a policija jučer nije htjela reći iz kojih krajeva Hrvatske dolaze.
Nakon krim-obrade, policajci su utvrdili kako postoji osnovana sumnja da su uposlenici “Galeba” počinili kaznena djela, ocijenjena kao međunarodna prostitucija i podvođenje.
Uz dvojicu zaposlenika kluba, obradom je bio obuhvaćen i jedan Zagrepčanin (51) za kojeg se sumnjalo da je počinio kazneno djelo – pokušaja međunarodne prostitucije. On je jučer oko 10 sati priveden sucu Mikolčeviću i on ga je nakon saslušanja pustio jer nije bilo dokaza.