Svi uhićenici za međunarodnu prostituciju pušteni zbog nedostatka dokaza

Slika korisnika admin
drage2
Ugostiteljski objekt u kojem je bilo striptiza, a možda i nešto više

Zbog sumnje u prostituciju i to "međunarodnog karaktera", u noćnom klubu "Galeb" u Dragama policija je u subotu uhitila dvije državljanke susjedne BiH u dobi od 23 i 24 godine, potom 25-godišnju Makedonku te četiri Hrvatice od 22 do čak 52 godine.

S njima su uhićeni i zaposlenici kluba, a riječ je o 46-godišnjaku i 53-godišnjaku iz Hrvatske, kao i 51- godišnjem Zagrepčaninu.

Djevojkama iz Bosne i Hercegovine prekršajni je sudac u Biogradu nakon saslušanja odredio prisilnu mjeru udaljenja iz Hrvatske, dok su ostali nakon kriminalističke obrade privedeni dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zadru, Vladimiru Mikolčeviću, koji ih je nakon saslušanja pustio, ali je izrekao tzv. mjeru opreza koja podrazumijeva, kada je o voditeljima kluba riječ, zabranu bavljenja "tom djelatnošću".

Klub je, navodno, služio kao striptiz bar u kojem su djevojke plesale oko štange. Voditelji kluba su, kako smo saznali, 'lap dance' naplaćivali 600 kuna za 15 minuta, tisuću kuna za pola sata, a za cijeli sat tisuću i pol kuna.

Iako postoji osnovana sumnja da se u tom noćnom klubu doista i događala prostitucija, zbog nedostatka dokaza istražnom sucu Mikolčeviću nije preostalo ništa drugo već sve sudionike ove "priče" - pustiti.

Vjerojatno na temelju nekih anonimnih prijava i, kako kažu u policiji, prikupljenih saznanja, zadarski su inspektori u subotu "uletili" u klub i obavili detaljan nadzor rada kluba, znakovitog imena - "Galeb", koji se nalazi u mjestu Drage.

Tada su policajci uhitili 29-godišnju i 24-godišnju državljanku susjedne BiH, 25-godišnjakinju iz Makedonije te četiri naše državljanke, a policija jučer nije htjela reći iz kojih krajeva Hrvatske dolaze.

Nakon krim-obrade, policajci su utvrdili kako postoji osnovana sumnja da su uposlenici "Galeba" počinili kaznena djela, ocijenjena kao međunarodna prostitucija i podvođenje.

Uz dvojicu zaposlenika kluba, obradom je bio obuhvaćen i jedan Zagrepčanin (51) za kojeg se sumnjalo da je počinio kazneno djelo - pokušaja međunarodne prostitucije. On je jučer oko 10 sati priveden sucu Mikolčeviću i on ga je nakon saslušanja pustio jer nije bilo dokaza.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno