Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Iseljenici zadovoljni razvojem Vrsi

Autor: Jurica Predovan

10.08.2009. 22:00
Iseljenici zadovoljni razvojem Vrsi


Najviše vrških iseljenika živi u Australiji i Americi, a sudeći po riječima koje su rekli prisutni, jako su zadovoljni što se Dan iseljenika općine Vrsi obilježava na ovakav način. Također su kazali kako će proširiti glas o ovoj proslavi i svim ostalim Vršanima u iseljeništvu
Treću godinu zaredom je 10. kolovoza na blagdan Sv. Lovre u Vrsima svečano proslavljen Dan iseljenika općine Vrsi. Ovaj događaj postao je tradicionalnim te se i ove godine okupilo desetak iseljenika, koji su se zatekli u Vrsima.
Svečanost je obilježena u prostorijama općine, a sve iseljenike na prigodno druženje primila je načelnica Općine Vrsi Sandra Vukić i predsjednik OV-a Marijo Radobuljac.
Ove godine svečanosti su nazočili: Vladimir Perković, Ante Božić Mućo, Mariza Božić, Ljubica Perković, Rosanda Dukić, Milka Perković, Mladen Perković, Petar Papić i Joso Utković.
Aktualnosti i planovi
U razgovoru s načelnicom Vukić svi prisutni su se mogli informirati o aktualnostima na području općine Vrsi te o svim sljedećim aktivnostima i planovima koji bi se uskoro trebali realizirati.
Iseljenici su vidno zadovoljni prokomentirali aktualno stanje u općini te istaknuli da se mjesto Vrsi znatno promijenilo od zadnjeg njihova posjeta rodnom kraju.
Naime, rijetko se dogodi da dvije godine zaredom budu prisutni isti iseljenici. Osim Ante i Marize Božić, koji u Vrsi dolaze svaku godinu te se svaki put u razgovoru nastoji pojasniti sve ono što ih interesira, a vezano je uz njihov rodni kraj.
Također su iznijeli i svoje viđenje napretka samog mjesta te istaknuli nekoliko stvari na kojima bi trebalo poraditi, a sve radi još boljeg i bržeg napretka mjesta.
Najviše vrških iseljenika živi u Australiji i Americi, a sudeći po riječima koje su rekli prisutni, jako su zadovoljni što se Dan iseljenika općine Vrsi obilježava na ovakav način.
Povratak iseljenika
Također su kazali da im je velika čast što su primljeni u Općini i kako će proširiti glas o ovoj proslavi i svim ostalim Vršanima u iseljeništvu, koji još ne znaju za to. Njih će uskoro vidjeti u vrškim klubovima kojih ima na desetke širom Australije i Amerike.
U svom obraćanju prisutnima načelnica Sandra Vukić kazala je da se svake godine veseli druženju sa svim Vršanima, koji inače ne žive u Vrsima, te je iskazala nadu da će sljedeće godine Vijećnica biti još ispunjenija.
– Želimo pokazati da vodimo računa o mještanima koji trajno žive u Vrsima kao i o našim dragim mještanima diljem svijeta. Ovom gestom želimo im pokazati kako nisu zaboravljeni i kako su uvijek dobro došli u svoj rodni kraj. U svakom trenutku mogu računati na pomoć Općine Vrsi, a naša želja je da se steknu što bolji uvjeti življenja u našoj općini te da se što više iseljenika trajno vrati u svoj rodni kraj, zaključila je načelnica Vukić.
Nakon opširnog i podužeg razgovora svi prisutni bili su počašćeni prigodnim domjenkom te se u opuštenoj atmosferi razgovaralo o prošlim vremenima i događajima koji su obilježili vršku povijest.