Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sljedeći tjedan o odlascima i dolascima

Autor: Matej Lordanić

10.08.2009. 22:00
Sljedeći tjedan o odlascima i dolascima


Jedino što je za sada sigurno i definitivno je da će u ponedjeljak biti prvo okupljanje. Ove sezone neće igrati naš prošlogodišnji kapetan Luka Radošević. Ostali su manje-više sigurni – govori trener odbojkaša Marin Masnić
U Odbojkaškom klubu Zadar ubrzo započinju pripreme za novu sezonu. Trener muške selekcije Marin Masnić i trener ženske selekcije te ujedno predsjednik kluba Robert Kresoja za sada ne mogu reći ništa novo oko dolazaka i odlazaka. Tek su ustvrdili da će se više toga znati sljedeći tjedan. Podsjetimo, odbojkaši Zadra prošlu su sezonu, najblaže rečeno, odigrali za zaborav. Natjecanje u Prvoj B ligi su završili na skromnom sedmom mjestu, a jedna od rijetkih pozitivnih stavki je pružanje kakve-takve prilike svome pomlatku. Slična je situacija i s odbojkašicama Zadra, iako njihova sezona iz ovoga kuta gledanja izgleda nešto bolje. Sličnosti se vide u davanju prilike mlađim igračicama koje su na svojim plećima ponijele veliki dio tereta. Odbojkašice su sezonu završile na trećem mjestu, iako se u jednom trenutku učinilo da bi se mogle uplesti u borbu za ulazak u viši rang. No, loše odigrana sredina sezone u kojoj je ostvarena tek jedna pobjeda u sedam utakmica je uprskala odličan početak i završetak
sezone. Naime, Zadranke su pobijedile u prvih šest, kao i u posljednjih devet utakmica, ali to na kraju nije bilo dovoljno za više od trećega mjesta.
– Ništa još nije riješeno. Jedino što je za sada sigurno i definitivno je to da će u ponedjeljak biti prvo okupljanje. Možemo izvijestiti i da ove sezone neće igrati naš prošlogodišnji kapetan Luka Radošević. Ostali su više-manje sigurni – govori trener odbojkaša Marin Masnić, uz dodatak da je momčad već kompletirana.
– Odlučili smo u nadolazećoj sezoni pružiti više prilike za igru našim kadetima, tako da će i oni imati priliku pokazati što znaju. Često smo znali napadati vrh, da bi od toga na kraju ispala tek sredina ljestvice. Zbog toga smo ovu sezonu odlučili posvetiti mladima i s njima pokušati napraviti najviše moguće – kaže Masnić.
Znači li to da su vaše ovosezonske ambicije male kada ste se odlučili okrenuti svome kadru?
– Želja nam je ostati u sredini ljestvice, a uz to afirmirati što više naših igrača. Od dovođenja igrača sa strane “nema kruha”. Isto tako, ni igranje naših studenata za nas ne bi donijelo puno dobroga. Oni bi dolazili samo na utakmice bez sudjelovanja na treninzima. Mogu reći da će igrati oni koji budu trenirali.
Masnić krajem tjedna odlazi u Italiju zbog čega će propustiti jedan dio priprema.
– S igračima ću biti samo dva-tri dana jer krajem tjedna odlazim u Italiju. Stoga ću propustiti početak priprema. S igračima će raditi netko od trenera iz kluba, dok se ja ne vratim. Kao što je i uobičajeno, prvo na rasporedu su nam bazične pripreme. Međutim, problem je što još ne znamo kada počinje sezona. Još se ništa ne zna zbog trzavica u Hrvatskom odbojkaškom savezu. Sezona bi trebala krenuti početkom listopada, ali ništa konkretno se još ne zna. Liga bi trebala početi otprilike u prvom vikendu listopada, no sve će se točno znati na seminaru koji će biti održan 3. rujna – kazao je Masnić.
– Sve će biti poznato krajem ovoga tjedna. Ništa konkretno još ne možemo reći – u uvodu je rekao predsjednik i trener ženske selekcije Robert Kresoja pa nastavio:
– I mi, kao i odbojkaši, prvo okupljanje imamo dogovoreno za ponedjeljak. Radit ćemo u Zadru do daljnjega. Mi ipak nemamo dovoljno sredstava za odlazak negdje izvan Zadra na pripreme. Nećemo tražiti nikakva pojačanja, okrećemo se isključivo domaćim snagama. Sve ćemo znati kada budemo znali koja igračica će igrati ove sezone, a koja ne. Prema tome, kada to budemo znali, znat ćemo se i postaviti i odrediti naše ciljeve. Za sada još ne znamo koja igračica će igrati i u sljedećoj sezoni za nas, a koja neće. U ovome trenutku nema ništa novo – kratko je rekao Kresoja.