Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Čeka se papirologija iz Malage

10.08.2010. 22:00
Čeka se papirologija iz Malage


U kontaktu smo s njegovim agentom, koji je u kontaktu s Unicajom. Usmeno imamo potvrdu da sve ide u dobrom pravcu, ali sada očekujemo konkretne papire, dakle ugovor, garanciju banke, uplatu… To je procedura koja treba proći. Mi stalno požurujemo da se to što prije riješi i nadam se da će sve biti u redu – kaže Zdenko Mičić
Jučer u jutarnjim satima iz Malage još uvijek nije stigla sva potrebna papirologija za transfer Hrvoja Perića u Unicaju. A dok je Perić još uvijek službeno igrač Zadra, klub ne može povući konkretne poteze, glede dovođenja njegove zamjene. Ipak, pregovori s jednim igračem, čije ime u klubu još uvijek drže u tajnosti, su u tijeku i napravljen je korak naprijed.
– U kontaktu smo i taj nam je igrač interesantan, u kombinaciji da Perić ode. Sada jednostavno moramo biti strpljivi i odraditi posao kako treba, korak po korak. Prvo treba odraditi jedan posao da bi mogli prijeći na drugi – kaže Zdenko Mičić, direktor kluba.
Korak po korak
Klub je igraču poslao ponudu, kojom on nije bio zadovoljan te je tražio više. Je li to više, za Zadar previše ili je tranfer ipak moguć?
– O tome ćemo još razgovarati. Sve se to lančano vezuje. Ne možemo vući poteze unaprijed, dok ne riješimo prvoga, koji je sve pokrenuo. Vršimo pritisak da se to što prije riješi, na ovaj ili onaj način. O tome hoće li Perić otići ili ostati, ovise daljnji koraci.
Dakle, kakva je situacija po tom pitanju?
– U kontaktu smo s njegovim agentom, koji je u kontaktu s Unicajom. Usmeno imamo potvrdu da sve ide u dobrom pravcu, ali sada očekujemo konkretne papire, dakle ugovor, garanciju banke, uplatu… To je procedura koja treba proći. Mi stalno požurujemo da se to što prije riješi i nadam se da će sve biti u redu.
Sve se više zahuktava priča oko mogućeg dolaska Gordana Giričeka. U ponedjeljak su čelnici kluba s njim razgovarali, što je prvi korak prema realizaciji tog transfera, no glavni dio, a to je pitanje financija, tek treba doći na dnevni red.
Pregovori s Giričekom
– Nismo konkretno razgovarali o iznosima, ali jesmo otvoreno o svemu ostalom. S njegove strane postoji želja da dođe igrati u Zadar. Mi smo realni, znamo koje su naše mogućnosti i ako se uspijemo dogovoriti, postoji mogućnost suradnje. Ovih dana će nam se javiti njegov agent, koji će iznijeti svoje stavove, a nakon toga ćemo znati možemo li to ili ne možemo.
Dakle, obostrana želja postoji, pitanje je samo koliko će Giriček imati razumijevanja za tešku financijsku situaciju u klubu, odnosno koliko su Zadrani spremni platiti za dolazak bivšeg NBA igrača. Što se pitanja centra tiče, novosti još uvijek nema, premda, prema neslužbenim informacijama, postoji mogućnost povratka u Zadar Trenta Plaisteda. Ono što je gotovo sigurno je da bi se Hrvoje Perinčić do kraja tjedna trebao priključiti momčadi.
– Imamo neke zaostatke prema njemu i to ćemo nastojati riješiti i potpisati ugovor. Vjerujem da ćemo do petka to riješiti – kazao je Mičić.
Inače, jučer je u dvorani Krešimira Ćosića nastavljeno s radom, a od trojice igrača koje je trener Jusup želio vidjeti na probi, trenirao je samo Ivo Josipović. Toni Dijan se neće priključiti, a s Branimirom Longinom još nije kontaktirano.
 


Fran Pilepić u Širokom, prozivka Partizana


Dojučerašnji igrač Svjetlosti iz Slavonskog Broda, Fran Pilepić, potpisao je trogodišnji ugovor sa Širokim. Klub iz Hercegovine produžio je ugovor na još jednu sezonu s centrom Ivanom Grgatom, a ostanak su još ranije potvrdili i kapetan Šime Špralja te Siniša Štemberger. Najbolji igrač iz prošle sezone, razigravač Chester Mason vjerojatno će napustiti klub, no njegovo novo odredište još uvijek nije poznato. U prvom kolu NLB lige, 9. listopada, Široki dočekuje Krku. S pripremama za novu sezonu počeo je aktualni prvak NLB lige, Partizan. Novi trener Vlada Jovanović na prvom je treningu imao na raspolaganju devet igrača pod ugovorom (Petar Božić, Dušan Kecman, Jan Vesely, Aleksandar Mitrović, Branislav Đekić, Vladimir Lučić, Sava Lešić, Raško Katić i Nemanja Jaramaz), dok su Žarko Čabarkapa i Dušan Korać na probnom roku.
– Potrebni su nam još igrači na pozicijama jedan, četiri i pet, a prioritet su stranci – kazao je Jovanović, ne isključujući povratak kvalitetnih domaćih igrača. “Susrest ćemo se s ozbiljnim promjenama, ali ambicije su ostale iste” – riječi su kapetana Petra Božića, dok je Dušan Kecman nešto oprezniji. “Bilo bi super kada bismo imali sezonu, makar upola kao prošlu.” Partizan će sezonu započeti domaćim susretom protiv Budućnosti.
Debitant u NLB ligi, Igokea iz Aleksandrovca dovela je još dva pojačanja, iskusnog krilnog centra Stevana Nađifejia, koji je prošlu sezonu odradio u grčkom Maroussiju te krilo Milana Dozeta, koji stiže iz ciparskog Apoela. Prema pisanju portala kosarka.hr, novu dvoranu Igokee u Laktašima otvorit će početkom listopada slavni Panathinaikos.




 


Kadeti pregazili Grčku za četvrtfinale


Predvođena sjajnim Dariom Šarićem (31p, 15sk), Hrvatska kadetska reprezentacija pregazila je Grčku i plasirala se u četvrtfinale Europskog prvenstva u Baru. Izabranici Dražena Brajkovića slavili su sa 70:49, a utakmicu su prelomili krajem treće i početkom četvrte četvrtine, kada su sa zaostatka od tri poena (37:40), odjurili na dvocifrenu razliku, koju su do kraja samo povećavali. Uz Šarića, dvocifreni su bili i Karlo Lebo (15), te Martin Junaković (10), dok je Zadranin Dominik Mavra za 20 minuta postigao 3 poena (0-2 za dva, 1-4 za tri), uz po dva skoka te osvojene i izgubljene lopte. Kasno sinoć, Hrvatska je igrala protiv Litve, a u istom terminu (21 sat) večeras igra protiv Francuske. Premda je već osigurala plasman među osam najboljih, obje su utakmice vrlo važne, kako bi zauzela što bolju poziciju u skupini te tako dobila lakšeg protivnika u četvrtfinalu. U svakom slučaju, bilo bi dobro izbjeći dosad neporažene Španjolce i domaćine Crnogorce.
Skupina E: Hrvatska 3-0, Francuska 3-0, Srbija 2-1, Grčka 1-2, Italija 0-3, Litva 0-3.
Skupina F: Španjolska 3-0, Crna Gora 3-0, Turska 2-1, Bugarska 1-2, Rusija 0-3, Poljska 0-3.