Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Domaćinima i jarići i godina slave

10.08.2010. 22:00
Domaćinima i jarići i godina slave


Tri jarića, pokal, zlatne medalje i godinu dana slave pokupili su boćari domaće momčadi Ribnica nakon tradicionalnog turnira na drvene boće u trojkama održanog u predjelu na Grabima u Ribnici. U povodu Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti boćarsku feštu upotpunile su 23 momčadi iz Zadarske županije koje su se borile za vrlo vrijedne nagrade, žive jariće, pokale i medalje i, dakako, slavu koja im je zajamčena u idućih godinu dana.
Priču o pobjedniku ispisali su boćari Ribnice koji su na kraju visoko podigli ruke u vis u znak pobjede i tri jarića na svom računu. Društvo u sastavu: Damjan Perica, Mile Bašić, Marko Ševerdija i Željko Bašić u finalu je pobijedio momčad Sv. Ante u sastavu: Zvonimir Perica, Ivan Vrkić, Tomislav Vrkić i Drago Brkić.
“Samo” dva živa jarića i medalje pripali su boćarima Sv. Ante. U borbi za treće mjesto Šar-Mar iz Jasenica je protiv sastava Trio gušti iz Zadra bio uspješniji te su tako Jaseničanima zasluženo pripali pršut i medalje. Tradicija se ne mijenja pa su tako na kraju boćarske fešte nagrade u naturi za prvo i drugo mjesto, odnosno živi jarići odmah na boćalištu završili na zajedničkom stolu.