Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Kapitalci s Vranskog jezera

10.08.2010. 22:00
Kapitalci s Vranskog jezera


Željko Šumatić je ulovio soma kapitalca dugog dva metra i 40 centimetara, teškog 104 kilograma, dok je Boris Tališman ulovio nešto manjeg soma, dugog metar i sedamdeset, a teškog 25 kilograma
Najnovija ribička priča dolazi s Vranskog jezera gdje su u jednom danu ulovljena tri kapitalna primjerka – dva soma i jedna štuka. Tako je Željko Šumatić ulovio soma kapitalca dugog dva metra i 40 centimetara, teškog 104 kilograma, dok je Boris Tališman ulovio nešto manjeg soma, dugog metar i sedamdeset, a teškog 25 kilograma. Ulovljena je i jedna štuka. Ribiči kažu da već dugi niz godina dolaze u ribolov upravo na Vransko jezero, a ove godine sreća im se dobro nasmiješila.
Inače, Vransko jezero poznato je odredište među ribičima iz Hrvatske i susjednih zemalja, a riba ulovljena ovdje slovi za jednu od najkvalitetnijih.
Športsko-rekreacijski ribolov je dozvoljen danju, uz kupnju ribolovne dozvole i isključivo sa štapovima, dok je maksimalni dozvoljeni ulov pet kilograma ribe. Pravilo o kilaži, naravno, ne vrijedi kada su u pitanju ovakve grdosije. Ulovljeni „trofeji” smiju se zadržati bez obzira na kilažu. Što će na kraju biti s njima, hoće li se zavrtjeti na gradelama ili će njihovi vlasnici odlučiti napraviti nešto drugo s njima, tek ćemo vidjeti.