Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Novi trener neće biti vatrogasno rješenje

10.08.2010. 22:00
Novi trener neće biti vatrogasno rješenje


Sreten Ćuk vodit će treninge do daljnjega, jer ovo nije nešto na što smo se pripremali. Još nemamo listu kandidata – kaže prvi operativac modrih
Nije teško zamisliti kakvu je pomutnju ovog utorka izazvala još jedna na brzinu sazvana konferencija za novinare u Maksimirskoj 128. Dan nakon naprasnog prekida suradnje s trenerom Velimirom Zajecom, Dinamov izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić opet se ukazao pred predstavnicima medija koji su očekivali ekspresno predstavljanje novog šefa struke. U društvu prvog operativca modrih pojavio se i Dario Šimić.
– Počeo bih jednom simpatičnom dosjetkom, da vas malo nasmije. Dario Šimić… nije novi trener Dinama. Vidim da vas nisam uspio nasmijati, ali, eto… Bila mi je ideja da vas nasmijem – rekao je Mamić na početku svog izlaganja.
Uz zahvale medijima koji su “sportski korektno i profesionalno” izvijestili javnost o Zajecovoj smjeni, izvršni dopredsjednik osvrnuo se na turbulentni ponedjeljak.
Jedina istina
– Došao sam nedvosmisleno reći da su isključivi razlozi za odlazak Velimira Zajeca rezultatski podbačaji i prouzročena višemilijunska šteta. Mislili smo da je to potez koji treba napraviti, a vrijeme će pokazati jesmo li bili u pravu. To je jedina i prava istina. Nemojmo miješati ovu odluku s onim što se već godinama događa između nekih medija i dijela čelništva kluba – dodao je prvi operativac modrih.
Baš tu negdje svima je postalo jasno da utorak neće donijeti novog trenera.
– Budući da mediji stalno prigovaraju da smo zatvoreni prema javnosti, odlučili smo svaki dan organizirati konferenciju za novinare. Bolje je tako nego da novinari hvataju igrače ispred svlačionica i iz grmlja. Svi mi iz kluba bit ćemo na raspolaganju medijima, zbog toga smo i danas ovdje – istaknuo je Mamić.
Na spomen budućeg šefa struke nije ponuđeno previše.
– Zajecov prvi asistent Sreten Ćuk vodit će treninge do daljnjega. Ovo nije nešto na što smo se pripremali. Nikoga nismo kontaktirali, još nemamo listu kandidata. Po cijenu produbljenja krize rezultata, ovaj put ćemo birati najodgovornije što možemo. Puno puta smo tražili vatrogasna rješenja, ali sada neće biti tako – objasnio je izvršni dopredsjednik.
Civilizirani tonovi
Iako su okolnosti rastanka sa Zajecom ukazivale na otvaranje još jednog bojišta, Mamić tvrdi da je sve prošlo u krajnje civiliziranim tonovima.
– Mi smo se sa svim igračima i trenerima gospodski rastajali, a tako je bilo i sada. Ovo što ću sada reći, možda ne bi trebalo ići u javnost, ali moram to spomenuti. Nisam imao izravni kontakt sa Zajecom, ali s njim su razgovarali vodeći ljudi kluba. Preko njih mi je poručio da nema nikakve ljutnje. On je otišao u Atenu obaviti neke privatne obaveze, a nakon povratka očekuje da zajedno popijemo piće. Mislim da to dovoljno govori o odgovornosti kluba, mene i Velimira Zajeca – zaključio je Mamić.
 


Šimić: Doviđenja nogometu


Utorak je i službeno označio kraj osamnaest godina duge karijere Darija Šimića. Iako je namjeravao odraditi još ovu sezonu u matičnom klubu, Šimić je, kako sam kaže, osjetio da to više nije to.
– Povlačim se iz vrhunskog nogometa jer više nisam na razini europskih ambicija Dinama. Zadnjih mjesec dana razmišljao sam o tome, a sada sam prelomio. Moj odlazak nema nikakve veze sa smjenom trenera. Jednostavno, tako se slučajno poklopilo. Neću reći zbogom, nego doviđenja. Sada ću se malo odmoriti od svega, a nakon toga namjeravam završiti trenersku školu – rekao je 35-godišnji stoper.
Šimić je 1992. debitirao u modrom dresu, a tijekom karijere je nastupao za Inter, Milan i Monaco. U dresu hrvatske reprezentacije zabilježio je okruglih sto nastupa, što ga trenutno čini rekorderom u toj kategoriji.