Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Otvoren dio Poljane pape Ivana Pavla II.

10.08.2010. 22:00
Otvoren dio Poljane pape Ivana Pavla II.


Do sada su završeni gradska cisterna i trg oko nje koji su oko 70 centimetara izdignuti od portikata Foruma. Riječ je o prostoru zamišljenom kao okupljalište te poprište održavanja priredbi, koncerata i slično. Završena je i djelomično rekonstruirana bazilika
Iako je dio Poljane pape Ivana Pavla II. završen i posjetiteljima otvoren još prije mjesec dana, uoči početka Glazbenih večeri u Sv. Donatu mnogi Zadrani i njihovi gosti primijetili su to tek posljednjih dana.
To se može objasniti time što je prostor Foruma jedno vrijeme bio “okupiran” montažnim gledalištem i binom, postavljenima zbog koncertnih spektakala tijekom srpnja i početkom kolovoza, nastupa Natalie Cole i Gregoriana.
Do sada su završeni gradska cisterna i trg oko nje, koji su oko 70 centimetara izdignuti od portikata Foruma. Riječ je o prostoru zamišljenom kao okupljalište te poprište održavanja priredaba, koncerata i slično. Završena je također i djelomično rekonstruirana bazilika.
Prostor budućeg arheološkog parka još je uvijek ograđen, a na tom su dijelu, doznajemo od glasnogovornice Grada Zadra Ivane Dadić, u tijeku završni radovi.
– U arheološkom parku je manje više već sve posloženo te se još čeka da iznikne trava. Glavnina radova odvija se na prostoru uz prometnicu gdje je u tijeku popločavanje, kazala je Dadić.
Formalan rok za završetak radova je u rujnu.
Podsjetimo, Poljanu pape Ivana Pavla II. uređuje tvrtka Ploter koja je od Grada Zadra dobila posebno odobrenje za izvođenje radova tijekom ljeta.
Projekt je vrijedan 10,7 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno 13,2 milijuna kuna s PDV-om.
Poljana, odnosno prostor koji se proteže od južnog portikata Foruma prema Ulici Zadarskog mira 1358. uređuje će se prema idejnom projektu zadarskog arhitekta Ante Uglešića.
Uređenjem ovog velikog otvorenog prostora Zadar će dobiti novo okupljalište građana, mjesto za odmor i bijeg od gradske vreve.