Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Sunce u Hrvatskoj najviše sije u Stankovcima

10.08.2010. 22:00
Sunce u Hrvatskoj najviše sije u Stankovcima


U idućem razdoblje planiramo izgraditi školsku sportsku dvoranu. To je projekt vrijedan 14 milijuna kuna. Završili smo s prvom fazom izgradnje infrastrukture u poslovnoj zoni Novi Stankovci 28 hektara, a sada krećemo s širenjem za novih 61 hektar. Izmijenili smo prostorni plan kako bismo stvorili preduvjete za izgradnju solarne elektrane na 50 hektara. Investitori su zainteresirani za ulaganja, a kako i ne bi kada u Stankovcima godišnje ima 2.626 sunčanih sati, najviše u Hrvatskoj, kaže načelnik Općine Stankovci Željko Baradić
Mi u Općini Stankovci ne proizvodimo novac, ali moramo stvoriti preduvjete drugima za to. Blago onom tko ima poduzetnike. Općina Stankovci uvijek je bila partner svima onima koji su ulagali na naš prostor, rekao je načelnik Općine Stankovci Željko Baradić na jučerašnjoj svečanoj sjednici općinskog vijeća koja je održana u povodu Dana općine koja je održana u masliniku poduzetnika Ante Roca.
Općina Stankovci nije samo partner velikima već i svojim građanima i malim poduzetnicima koji poduzetništvo razvijaju već cijelo stoljeće i prenose obiteljske vještine i znanja s koljena na koljeno. Tako je Općina lani s 220.000 kuna financirala nabavu udžbenika za sve osnovce, u recesivnom razdoblju oslobodila roditelje vrtićke djece plaćanja mjesečne rate, svaka obitelji s prinovom dobiva 3.000 kuna kako bi lakše prebrodili prvo, financijski najteže razdoblje. Novca se ima i za socijalno najugroženije, roditelje s djecom s poteškoćama u razvoju, studenti dobivaju 800 kuna mjesečno stipendije. Baradić najavljuje kako od ove godine kreće pomoć domaćim poduzetnicima kojima će Općina pomoći u izradi projektne dokumentacije kako bismo se mogli javiti na pretpristupne fondove EU. To je samo dio planova za iduće razdoblje.
– U idućem razdoblje planiramo izgraditi školsku sportsku dvoranu. To je projekt vrijedan 14 milijuna kuna. Ove godine završena je obnova škole koja je izgrađena 1965. godine. Završili smo s prvom fazom izgradnje infrastrukture u poslovnoj zoni Novi Stankovci 28 hektara, a sada krećemo s širenjem za novih 61 hektara. Izmijenili smo prostorni plan kako bismo stvorili preduvjete za izgradnju solarne elektrane na 50 hektara. Investitori su zainteresirani za ulaganja, a kako i ne bi kada u Stankovcima godišnje ima 2.626 sunčanih sati, najavljuje Baradić koji je podsjetio kako je poslovno-industrijska zona Novi Stankovci lani proglašena najboljom i najuspješnijom u Hrvatskoj, a kako je Općina Stankovci dobila nagradu kao najbolja jedinica lokalne samouprave u privlačenju novih investitora.
Jučerašnjem obilježavanju Dana općine Stankovci nazočili su saborski zastupnici Nevenka Marinović, Ivo Grbić, Branko Kutija, predstojnik Ureda državne uprave u Zadarskoj županiji Damir Valčić, zadarski župan Stipe Zrilić zajedno s dožupanima Đanijem Bunjom i Stankom Zrilićem te drugi ugledni gosti iz javnog i gospodarskog života iz zadarske i susjedne Šibensko-kninske županije.
 


Zrilić: Županija će raditi, a ne baviti se politikom


– Općina Stankovci je jedna od najdinamičnijih u Zadarskoj županiji. Načelnik i tim njegovih ljudi imaju aktivan pristup, ne sjede skrštenih ruku već rade na razvoju. Taj razvoj ne bi bio moguć bez dobre suradnje sa Zadarskom županijom i s izvršnom vlasti, rekao je župan Stipe Zrilić.
Zrilić je dodao kako će se Zadarska županija kao izvršno tijelo baviti samo radom, a ne politikantstvom.




 


Roca razvija seoski turizam


Na Dan Općine jučer je službeno otvorena ekofarma svinja u vlasništvu Ante Roca. Roca, inače dugogodišnji ugostitelj, planira se u općini Stankovci baviti seoskim turizmom. Imanje će biti pokraj farme svinja gdje se sada radi i pogon za proizvodnju suhomesnatih proizvoda koji će se nuditi budućim turistima. Ante Roca jučer je zahvalio svima koji su mu pomogli u ishođenju potrebnih dozvola kako bi njegov projekt došao do kraja.


 


I srpski predstavnik na polaganju vijenaca


Na dopunskim izborima u Općini Stankovci kao predstavnik srpske nacionalne manjine izabran je SDSS-ovac Radovan Mandić kao deseti član vijeća.
– Predstavnik srpske nacionalne manjine u našem općinskom vijeću zajedno s nama odao je počast poginulim hrvatskim braniteljima prilikom polaganja vijenaca. Mislim da bi on mogao biti za primjer drugima, rekao je Željko Baradić.