Djevojka pala s gumenjaka nasred kanala, brodica ostala bez goriva

Slika korisnika admin
Autor: 
zadarski kanal_nauticari_1
Adam VIDAS
Djevojka je pronađena i spašena nasred Zadarskog kanala

Iako sam odmah "alarmirao sve živo" i  pozvao u pomoć i Lučku  kapetaniju i policiju te o  svemu obavijestio i Službu  za traganje i spašavanje na  moru, nisam vidio da je  itko krenuo u pomoć djevojci koja je u utorak oko  21.40 sati s gumenjaka u  plovidbi pala u more Zadarskog kanala. To sam  učinio ja sa svojim brodom  - rekao je jučer Marin Dunatov, a nakon što je čuo na  vijestima kako su pomorski  policajci sudjelovali u  spašavanju i traganju, za  kako su rekli, 30-godišnjom Zadrankom.

Dunatov nam je jučer ispričao kako je za nesreću  djevojke koja je srećom,  završila bez težih posljedica, saznao od kolege s  jednog drugog gumenjaka  koji je vidio što se dogodilo.

Dunatov koji inače, radi  u komercijalnoj Službi za  pomoć na moru EmergenSea pozvao je u pomoć i  svog šefa koji je također,  njihovim službenim brodom odmah krenuo u potragu, a nesretnu su 30-godišnjakinju pronašli u moru negdje na poziciji ispred  Školjića i grada.

- Zbog tzv. "mrtve marete" pala je u more, a gumenjak je ona vozila i bila  je sama. Prošla je bez ozljeda, ali je bila sva pothlađena  i jako uplašena. Pronašli  smo je nakon otprilike 45  minuta, a da je to trajalo  duže, bojim se i pomisliti što  je moglo biti. Osim toga nalazila se na ruti trajekta koji  plovi između Zadra i Preka.  U međuvremenu dok smo ju  mi tražili, moj šef i ja, u  potragu su se uključili i  mještani Preka s dva broda,  Sea Help i ekipa iz Jedriličarskog kluba Uskok - ispričao je Marin Dunatov.

Glasnogovornik policije  Elis Žodan pak, jučer ga je  demantirao rekavši kako su  pomorski policajci odmah  krenuli u potragu čim su  dobili dojavu i to motornim  brodom "Donat", no kad su  oni stigli djevojka je već bila  spašena.

No, što se tiče havarija i  nesreća na moru to nije bilo  sve što je obilježilo prekjučerašnji dan. Naime, samo  40-ak minuta ranije, oko 21  sat, u Ljubačkom zaljevu,  pomorski su policajci nakon  poziva u pomoć, pronašli i  doteglili u luku brodicu u  kojoj su se nalazila četiri  člana posade. To je plovilo  zbog nestanka goriva i  puknuća sidra nekontrolirano plutalo, nošeno jakom burom. Brodici je  prijetila opasnost da udari  u obalu. Upućeno je policijsko plovilo iz Maunskog kanala te je brodica  uhvaćena u tegalj i vezana  u mjestu Ljubački Stanovi.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno