Jaka bura odgodila projekciju filma "Orkestar"

Slika korisnika admin
Ivan JAMIČIĆ
Festivalske ćakule

Jaka bura u kanjonima Paklenice primorala je organizatore Starigrad Paklenica Film Festivala da otkažu projekcije u utorak. Oni koji su u Starigrad stigli kako bi pogledali film "Orkestar" Pjera Žalice ili kratki dokumentarac Mici Trofrtaljki ostali su razočarani. Filmove koji su bili na rasporedu u utorak zainteresirani će moći pogledati sljedećih dana, a u slučaju vremenskih nepogoda projekcije će se održavati u hotelu Alan.

- Je li kriva bura ili vremenska prognoza ne znam. Na buru ne možemo utjecati i to je rizik organizacije ovakvih događaja, ali film ćemo vidjeti. Drago mi je što su karte bile rasprodane, što je dokaz interesa publike, ali i interesa za festival, kazao je Admir Ćulumarević, direktor festivala nakon što se okupljenima ispričao zbog odgode projekcija.

Istaknuo je kako će se svi filmovi predviđeni rasporedom pogledati, ali u drugim terminima. Redatelj Pjer Žalica u Starigrad je stigao s otoka Šipan na projekciju, a i on je bio razočaran jer je orkanska bura odgodila projekciju njegova novog filma Orkestar. Da stvar bude gora, filmu kao da je suđeno da ne bude odgledan na otvorenom.

- Film je predstavljen na Sarajevo Film Festivalu, a tog dana je blago rečeno Sarajevo poharao tornado i zbog toga je iz otvorenog kina Metalac prebačeno u sportsku dvoranu. Projekcija je bila odlična i nekako smo se snašli. Paklenica je dar prirode i zbilja je dijamant i svaka improvizacija, da se film ne prikazuje tu, bila bi pogrešna. Podržavam odluku organizatora da ne traži neku alternativu, nego da projekcija bude u nekom od sljedećih dana, kazao je Žalica i dodao da je i on razočaran, kao i publika te da ima razumijevanje za organizatore i nada se da će imati više sreće s vremenom sljedećih dana.

Jučer su i gosti ovogodišnjeg SPFF-a, među kojima su bili redatelji Roger Ross Williams i Danilo Šerbedžija, predsjednica žirija Deborah Young te lutnjist Edin Karamazov i Đelo Hadžiselimović, bili u posjetu Zadru te su se uz ručak družili u hotelu Bastion.

Sinoćnji se program trebao održati prema predviđenom rasporedu, ali ne u "najljepšim kinima na svijetu", kanjonima Velike i Male Paklenice, nego u hotelu Alan. Zainteresirani su imali priliku gledati filmove "100 bands in 100 days" i vrlo zanimljivi "Berislav Šipuš - Proces" redateljice Irene Škorić te u manjem kinu filmove "Silent night" i "Cure for Pain; Story of Mark Sandman".

Program

Četvrtak

Kino Alan (Stari restoran hotela Alan)

21:00, "Beautiful music", USA, redatelj Richard Trank

21:30, "Jan Mesdag sings Brel", HOL, redateljica Emma Westermann

Kino Office (Hotel Alan),

21:00, "Penny for the song", CRO, redateljica Valentina Klasić

21:30, "White Stripes- under white great northern light", USA, redatelj Emmet Malloy

23:30, "Astralis Institution- Fil i Party", CRO, redatelj Igor Neljak

Petak

10:00 "Big foot mama- Tist' dan v tednu", SLO, redatelji Anže Verdel, Anže Petrič i Miha Čeak-  Kino Office (hotel)

12:00 "Mica i okolne priče", SRB, redatelj Milan Nikodijević-  Kino Office

13:00 "Harmonikari", SLO, redatelji Dušan Moravec i Leon Matek- Kino Office

15:00 "Isaias 6 Rodolpho", CAN, redatelj Jeana Mccabe- Kino Office

21:00 "Orkestar"- Kino Studena Velika Paklenica

23:30 Proglašenje dobitnika nagrada Male i Velike Paklenice - Guvno (selo Marasovići)

24:00 Koncert Zorana Predina- Guvno (selo Marasovići)

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno