Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Nule za nulu

10.08.2011. 22:00
Nule za nulu


U prijateljskoj nogometnoj utakmici odigranoj na  stadionu Aviva u Dublinu  reprezentacije Irske i Hrvatske igrale su 0:0.
Naša reprezentacija niti u  petom gostovanju u Dublinu  nije uspjela slaviti. Bio je ovo  treći neodlučeni rezultat uz  dva poraza. Hrvatska će sljedeće utakmice u kvalifikacijama za odlazak na EURO  2012. igrati 2. rujna na gostovanju protiv Malte, te 6.  rujna protiv Izraela u Zagrebu.
Nije previše domačih navijača imalo želju pogledati  gostovanje Hrvatske, a kako  su u početku Hrvati igrali,  može se reći da su Irci dobro  odlučili. U petoj minuti  grešku Hrvatske mogao je  kazniti Hunt, nakon asistencije Duffa, no Pletikosa je to  obranio. Prvu šansu Hrvati  su imali u 13. minuti kada je  Eduardo iz pada pucao, nakon kornera Srne, no Irci to  spašavaju s gol crte. U tim  trenucima gosti su bili nešto  konkretniji, imali loptu u nogama, ali novu šansu su imali  Irci i to u 24. minuti kada je  najistureniji Irac Shane  Long nadskakao hrvatsku  obranu, ali opet je Pletikosa  bio siguran. Najbolju šansu  su naši igrači imali u 38.  minuti kada je srna probio  desnu stranu i asistirao Kranjčaru koji na nekih 7-8 metara ne uspjeva zahvatiti loptu. Nije previše sadržajno bilo prvo poluvrijeme, a na  žalost na isti način se nastavilo i u drugom poluvremenu. Tek nekoliko poluprilka izveli su izabranici Slavena Bilića. U 53. minuti  Kranjčar je ponovo bio u  dobroj prilici, no na žalost  pogodio je svog suigrača Luku Modrića, a nekoliko minuta kasnije dobro su naši  povukli kontru. Povukao ju  je Srna i pronašao  Mandžukića koji se na lijevoj  strani oslobodio čuvara i  dvaput tukao, ali prvi mu je  pokušaj prsima blokirao irski branič, a drugi je otišao  pored gola. Malo su stisli i  Irci, imali nekoliko poluprilika, ali ništa to nije bilo  konkretno. Dobru priliku su  hrvatski igrači imali u 75.  minuti kada je Iličević izbacio Kalinića na lijevoj strani, a  ovaj je ubacio u sredinu  gdje je Modrić  bio prekratak.
Nešto bolji su ipak u posljednjim minutima bili gostujući igrači. Imali su Bilićevi igrači dvije dobre šanse. U 82. minuti. Olić je loptu  proslijedio za Kalinića koji  odlično vidi Srnu na desnoj  strani. Kapetan je pucao iz  trka, ali otišla je lopta pored  desne Westwoodove vratnice. Već u 85. minuti Kalinić  se trzajem riješio Dunnea,  ali slabo je pucao. Sve u svemu nije to bila dobra utakmica, a na kraju je 0:0 realan  rezultat. Golova nije bilo, no  na žalost nije bilo niti pretjerano lijepih akcija.


Rezultat prijateljskih utakmica


Irska – Hrvatska 0:0, Azerbejdžan – Makedonija  0:1, Rusija – Srbija  1:0, Litva – Armenija 3:0, Latvija – Finska 0:2,Bjelorusija – Bugarska 1:0, Ciper – Moldavija 3:2, Obala Bjelokosti – Izrael 4:3, Mađarska – Island 4:0, Ukrajina – Švedska 0:1, Norveška – Češka 3:0, Albanija – Crna Gora 3:2, Lihtenštajn – Švicarska 1:2.