Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Otišao sam jer su u Zadru odugovlačili s novim ugovorom

10.08.2011. 22:00
Otišao sam jer su u Zadru  odugovlačili s novim ugovorom


Sve do posljednjeg trenutka vjerovao sam u dogovor sa Zadrom oko novog ugovora. Usmeno smo sve bili dogovorili, a ugovor sam trebao potpisati i prije početka priprema – naglašava Puljić


Potpisivanje  novog ugovora između Ante Puljića i NK Zadar, nakon što je završavao prethodno potpisani četvorogodišnji, činilo se formalnost. Puljić je redovno trenirao, Dalibor Zebić s njim  je (vjerojatno) računao kao  jednim od jačih aduta za  aktualnu sezonu.  Međutim, Puljić nije otputovao u Sinj na trening  utakmicu protiv Junaka.  Bila je to generalna proba  za dvoboj s Lučkim u 1.  kolu. Novi ugovor tako nije  potpisan, Puljić je napustio  Stanove i završio u – Lokomotivi.
– Najprije želim demantirati da sam pobjegao iz  Zadra. Sve do posljednjeg  trenutka vjerovao sam u  dogovor sa Zadrom oko novog ugovora. Usmeno smo  sve bili dogovorili, a ugovor  sam trebao potpisati i prije  početka priprema.  Međutim, u klubu su odugovlačili s time, stalno se  pomicao datum potpisa i u  jednom sam trenutku  odlučio to prekinuti – kaže  Puljić i dodaje da je o svom  odlasku obavijestio Dalibora Zebića.
– Zebiću sam rekao da  onakvo odugovlačenje nema  smisla i da ću spremiti stvari i  vratiti se kući. Stoga nije  točno da se nikome nisam javio.
Puljić se na kraju doista i  spakirao te napustio Zadar.  Ovakav njegov postupak neposredno pred početak sezone na Stanovima nisu mogli  prihvatiti, tim više što je  momčad ionako tanka s  obrambenim igračima. Sada  se u Ulici Hrvoja Ćustića ne  mire s time da Puljić bude  registriran za Lokomotivu.
– U taj dio administracije ne  ulazim, ali koliko mi je poznato registriran sam za Lokomotivu, no još mi nije verificiran ugovor. Iskreno, Lokomotiva nije prvotno bila u  mojim planovima jer su postojale tri opcije za odlazak u  inozemstvo, ali na kraju od  toga nije bilo ništa.
Zašto onda Lokomotiva?
– Nakon odlaska iz Zadra  nazvao me Zdravko Mamić i  pozvao u Zagreb. Rekao mi je  da bi me želio jedno vrijeme u  Lokomotivi, pa ako se dokažem mogao bih dobiti priliku i u Dinamu. Svi znamo da  je Lokomotiva najbolja ulaznica za Dinamo i sada je sve  na meni. Ako se dokažem  očekujem da ću dobiti priliku i  u Dinamu. Svjestan sam da  sam prihvatio određeni rizik,  ali vjerujem u svoje mogućnosti i očekujem da ću imati što  pokazati u Lokomotivi.
Kako bilo, Puljić je iz Zadra  otišao kao standardan stoper  za kojeg je prije dolaska na  Stanove malo tko znao. Naime, Puljić je po isteku juniorskog staža u Hajduku  obukao dres Zadra koji je nosio pet godina i potvrdio se  kao jedan od najpouzdanijih  igrača “plavih”.
– U Zadru su puno napravili  za moju karijeru i to je neosporno. Pružili su mi priliku  za afirmaciju nakon odlaska  iz Hajduka i na tome sam im  zahvalan. Bez obzira što je sve  ovako završilo na Stanovima  sam proveo pet lijepih godina.  Uopće, toliko sam bio zadovoljan da sam sebe počeo  smatrati Zadraninom.
U subotu na Stanovima  igraju upravo Zadar i Lokomotiva. No, na terenu  neće biti Puljića.
– Ne znam imam li pravo  nastupa u toj utakmici, ali i  da mogu igrati ne bih jer su  u Lokomotivi procijenili da  mi je bolje propustiti tu  utakmicu.


Zadar osporava Puljićevu registraciju




O odlasku Puljića iz Zadra i načinu na koji se sve dogodilo na Stanovima su već javno izrekli svoj stav. Sada u zadarskom prvoligašu smatraju i da Puljić ne može biti registriran za Lokomotivu.
– O detaljima s kojima osporavamo moguću Puljićevu registraciju za Lokomotivu ne bih želio govoriti. Kao klub napravit ćemo sve da bismo kod institucija koje su nadležne u ovakvim sporovima zaštitili interes našeg kluba – izjavio je Mladen Baždarić, tajnik Zadra.


Na Lokomotivu za 30 kuna


Nakon što je cijena ulaznica za utakmicu s Hajdukom u 2. kolu bila 50 kuna, ulazak na tribine na dvoboj Zadra i Lokomotive koštat će 30 kuna za sve tribine. To je i inače uobičajena cijena ulaznice posljednjih godinu i pol dana.


Jure Jerbić korektor


Dalibor Zebić nije imao mnogo izbora oko odluke tko će protiv  Lokomotive biti u zadnjoj liniji. Matej Jonjić će zbog crvenog kartona u  Varaždinu biti na tribinama, pa će se Marin Con s korektora pomaknuti na  stopera, a zadnji čovjek obrane bit će Jure Jerbić.
– Jerbić igra jako dobro na zadnjem veznom, ali situacija je takva da ga  moramo vratiti u zadnju liniju. Znam da Jerbić nije oduševljen s tom  pozicijom, ali on može igrati korektora. Nažalost, imamo manjak obrambenih igrača. Nadao sam se dolasku još jednog stopera, ali za sada ništa od  toga – požalio se Zebić. Super raspoloženi Ivan Santini mogao bi za  Lokomotivu dobiti društvo u napadu, Vedrana Gerca ili Josipa Ivančića.


Ante Mitrović već pet godina u Zagrebu


Ante Mitrović (1988.), nekadašnji napadač Zadra, pronašao je novi klub. Nakon što je prošao liječnički pregled, Mitrović je potpisao petogodišnji ugovor za Zagreb. Ovo ljeto Mitrović je trenirao sa Zadrom, u kojem ga nije bilo posljednjih godinu dana.
– Zadru sam zahvalan što mi je omogućio treninge s prvom momčadi. Pokušao sam u Istri, ali se nismo dogovorili, pa su me pozvali u Zagreb. Sretan sam što sam u novom klubu dobio novu priliku za dokazivanje u Prvoj HNL – poručio je Mitrović.