Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zaratino bend: Nije nam problem preodjenuti se u Blues brotherse, Elvisa Presleyja…

10.08.2011. 22:00
Zaratino bend: Nije nam problem preodjenuti se  u Blues brotherse, Elvisa Presleyja…


Najvažnije nam je raditi kao i dosad, truditi se da budemo što bolji i publici pružiti što bolju zabavu


Iako se u današnje vrijeme  velik broj bendova odlučuje  posvetiti sviranju na gažama,  pirevima i sličnim događanjima, samo nekolicina se može  pohvaliti kvalitetom i karizmatičnošću. Mnogi odlaze u  te vode jer je to ipak najbolja  zarada ako ste glazbenik,  međutim, potražnja je velika,  s čime obrnuto proporcionalno opada kvaliteta. Da iznimka potvrđuje pravilo, dokaz je  mladi zadarski Zaratino  bend, koji je u kratkom roku  postojanja uspio zadobiti  srca velikog broja slušatelja.
Zaratino bend se počeo osnivati početkom 2010. godine, a okupili su ga klavijaturist Joško Matešić i basist  Mate Špar. Bendu se prvi pridružuju vokal Angelo Bobić i  bubnjar David Krvavac, a potom i vokal Marko Maksan, te  naposljetku gitarist Zoran  Mandić. Zaratino bend je u  konačnom obliku osnovan  početkom lipnja 2010. godine, nakon čega se članovi  benda odlučuju na ime Zaratino (tal. Zadranin).
Nakon okupljanja bend  kreće s radom, uvježbavanjem pjesama, te kreiranjem  svog glazbenog repertoara. S  aktivnim radom i svirkama  bend započinje krajem srpnja  2010. godine.
Snimanje  autorskih radova
Iako je Zaratino prvotno  zamišljen i formiran kao bend  za vjenčanja i zabave, postoji  velika želja za stvaranjem i  snimanjem autorskih glazbenih radova. Nakon početnog  zanosa, Joško Matešić potaknut svojim tekstopisalačkim  iskustvom počinje pisati tekst i glazbu za pjesmu “Đir po  gradu”. Nakon snimanja i  aranžiranja iste pjesme u studiju Deva u Splitu, dečki su  primljeni na festival zabavne  glazbe Zadarfest 2010. godine, gdje dobivaju nagradu za  najbolje debitante. Za pjesmu je snimljen i spot.
Nakon “Đira po gradu” Zaratino počinje raditi na reinkarnaciji starog hita Đanija  Maršana “Pogledaj me”, koji u  očima benda postaje posveta  svim dobrim starim zadarskim glazbenicima i svojevrsno priznanje dobrom starom  zadarskom zvuku iz kojeg  uostalom, i Zaratino bend  vuče svoju inspiraciju.
– Iako je Zaratino bend relativno mladi bend, jako smo  zadovoljni brojem odrađenih  i dogovorenih gaža, a to su  većinom pirevi i fešte. Bend  postoji od lipnja 2010. godine, a interes ljudi za ovaj  bend je sve veći i veći. Vjerojatno najviše zbog toga što  se trudimo unijeti nešto novo. Npr. za vrijeme svirke se  preodijevamo u Blues brotherse, Elvisa Presleyja i ostale glazbene ličnosti, to ljude  dodatno zabavi. Do sada smo  snimili četiri pjesme, “Đir po  gradu”, za koju smo dobili  nagradu za najbolje debitante  na Zadarfestu 2010., “Pogledaj me”, “Ispod škura”, u kojoj  nam je gošća bila poznata zadarska glumica Tamara Šoletić, a u najnovijoj pjesmi imamo duet s legendarnim Bepom Matešićem. Pjesma će  izaći ovu jesen, i vjerujemo  da će izazvati veliki interes  publike. Eto, ukratko, to su  noviteti oko Zaratino benda,  kažu nam članovi grupe.
Spot na lokalnim  televizijama i You tube-u
Spot za pjesmu “Đir po gradu” može se vidjeti na lokalnim TV postajama i You  tube-u.
– Jako smo zadovoljni materijalom i reakcijom publike,  čak i više nego što smo očekivali. Mi smo skromni dečki  (smijeh).
Kako je bilo raditi duet s  legendarnim Bepom Matešićem?
– Sama riječ legendarno govori sve. On je ipak stari vuk  scene.
Planovi?
– Imamo mnogo planova, a  između ostalog je i snimanje  prvog albuma koji bi mogao  izaći negdje na proljeće iduće  godine. Najvažnije nam je raditi kao i dosad, truditi se da  budemo što bolji i publici  pružiti što bolju zabavu.
Članovi grupe na kraju  kažu da se danas može živjeti  od glazbe, ali za to treba jako  puno truda i odricanja.


ZARATINO BEND




Marko Maksan (vokal), Anđelo Bobić (vokal, akustična gitara), Zoran Mandić (gitara), Mate Špar (bas gitara), Joško Matešić (klavijature), David Krvavac (bubnjevi).