Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Frizerska struka je najljepša na svijetu

Autor: Krešimir Bukvić

10.08.2013. 22:00
Frizerska struka je najljepša na svijetu

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Mlađe djevojke preferiraju voluminoznu kosu s nekonvencionalnim kovrčama kao i ombre trend dok naše klijentice u najboljim godinama žele prvenstveno izvrsno prekrivanje i kvalitetnu teksturu kose


Učeći od majke, poznate zadarske frizerke Vjere Dušević, kćer Mira se nekoliko godina po završetku školovanja izdvojila na gradskoj frizerskoj sceni, predvodeći mladu generaciju frizerskih profesionalaca. Dječja zadivljenost kosom Miru je trajno profesionalno definirala. Priča da je već s nekoliko godina znala da će majčinim stopama.
– Kao malena voljela sam sate provoditi u frizerskom salonu svoje mame, zadivljena kako frizura može osobu učiniti lijepom i sretnom. Mislim da je frizerska struka najljepša struka i za mene još od malena nije bilo dvojbe, ističe Mira i dodaje da ju je majka Vjera podržala u nakani da postane frizerka.
– Sjećam se dobro kad me upozorila da mi moja kreativnost i talent neće biti dovoljni za poslovni uspjeh. Rekla mi je da moram biti uporna, marljiva i stalno se usavršavati. Ponosna sam na tim stručnjaka okupljen u našem salonu ljepote s kojima dijelim snažnu želju za stalnim napretkom, naglašava Mira.
A priča i o trendovima ovoga ljeta, a to je sofisticiran izgled u modernoj varijanti.
– Reflektira ga bogata boja kave, takozvana mocha, izvedena u ombre tehnici. Osim što je vrlo nosiva, s izvrsnim proizvodima ova tehnika bojanja kose vrlo je efektna. Zadranke su to itekako prepoznale jer imaju jako izražen osjećaj za lijepo i potrebu za dostizanjem modnih trendova. Mlađe djevojke trenutno preferiraju voluminoznu kosu s nekonvencionalnim kovrčama kao i ranije spomenuti ombre trend dok naše klijentice u najboljim godinama žele prvenstveno izvrsno prekrivanje i kvalitetnu teksturu kose. Posljednjih nekoliko godina među klijenticama se održava trend zdrave i voluminozne kose, bogatih, reflektirajućih nijansi, objašnjava Mira. Muškarci, pak, traže njegovan i vrlo muževan izgled “modernog klasičara”, dodaje Mira.
– I zadarski muškarci s lakoćom prihvaćaju nove trendove u frizerstvu. Kada je muška kosa u pitanju, frizure su pojednostavljene i vrlo nosive, jedinstvenog kratkog stiliziranog oblika koji pruža velike mogućnosti izvedbe. Kvalitetni proizvodi za njegu i stiliziranje kose izvrstan su saveznik u održavanju vrlo nosive muške frizure, često diskretno tonirane. Rekla bih da su posljednjih godina muškarci podigli standarde muške frizure no, ipak, žene imaju veći spektar želja i sa zadovoljstvom se prepuštaju koketiranju s izgledom. Visoki kriteriji izvedbe kakve pronalazimo u ženskim frizurama neusporedivo je veći izazov, vrlo čest među mladim djevojkama, a najzahtjevnija je svakako bezvremenska vjenčana frizura, ističe Mira.
– U salonu ljepote Lucia Art volimo poslušati želje svojih klijenata, ali i sugerirati kako iz prvotne ideje izvući maksimalan efekt. Vrlo često imamo priliku od svojih klijentica doznati kako se i same vole informirati o inovacijama u frizerstvu, što nas posebno veseli. U razgovoru s klijentima možemo doznati više o njihovom osobnom stilu, kao preduvjetu dobro pogođene frizure, naglašava mlada frizerka.
Za kraj dodaje da, iako je izgradila svoj profil frizera profesionalca, mama Vjera je ipak prva kada zatreba savjet.