Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Milin: Rekao sam igračima da ću otići ako ne ostave srce na terenu

Autor: Roman Morović

10.08.2013. 22:00
Milin: Rekao sam igračima da ću otići ako ne ostave srce na terenu

Foto: PIXSELL



Na sastanku dan prije rekao sam im da me nije briga za rezultat, može biti i 5-0 za Split, ali ako na utakmici ne bude želje i ako ne ostave srce na terenu, otići ću. Jer to znači da me ne slijede i ne slijede moj san da od Zadra napravim još veći klub i da idemo na veće ciljeve, a ne samo borbu za ostanak – kazao je Milin
Za razliku od posljednje utakmice prošle sezone, ovaj put se nakon dvoboja Splita i Zadra nisu vukli repovi. Dapače. Splićani su korektno čestitali Zadranima na zasluženoj pobjedi, a dio domaće publike čak je i zapljeskao protivničkim igračima, koji su održali nogometnu lekciju njihovim višestruko skupljim ljubimcima. Kasnije su se oko Parka mladeži mogli čuti mnogi komentari pohvale na račun zadarske momčadi, koja “igra bez kune” i pokude na račun splitskog sastava, koji ima ponajbolje uvjete za rad u Hrvatskoj. No, to često u nogometu ne igra presudnu ulogu. Igrači Ferde Milina su ovaj put bili borbeniji i pametniji od protivnika, te su još jednom pokazali da pobjede ne donose imena na papiru, nego pristup i postava na travnjaku.
– Čestitam svojim momcima i jako sam ponosan na njih. Na sastanku dan prije rekao sam im da me nije briga za rezultat, može biti i 5-0 za Split, ali ako na utakmici ne bude želje i ako ne ostave srce na terenu, otići ću. Jer to znači da me ne slijede i ne slijede moj san da od Zadra napravim još veći klub i da idemo na veće ciljeve, a ne samo borbu za ostanak – rekao je Ferdo Milin.
Zadrov strateg ovaj je put nadmudrio svog nekadašnjeg trenera Stanka Mršića.
– Dobro smo analizirali njihovu igru i igrači su se od prve do posljednje minute držali svega što sam tražio od njih. Svjesno smo prepustili terensku inicijativu Splitu i dali smo njihovim stoperima da vode igru. Iz tog bloka smo tražili da dubinskom loptom ili kroz pas igru radimo nered, što smo i uspjeli. Shvatio sam da stoperska linija Splita ne razmišlja. Ne idu na rizik dubinskog pasa po podu, nego će od deset lopti šest biti dugih. Zato sam natrag stavio tri visoka. U posljednjih 10-15 minuta su išli na duge lopte i sve smo to skidali. Tražio sam da se dupliraju Rebić i Belle, što je normalno, ali s tim da su Terkeš i Ivančić, kao dvije špice, išli široko. Zatvarali su “pas” na Rebića i Bellea i tjerali ih da ulaze u sredinu, gdje je veća gužva. Da su non-stop imali protok lopte na njih dvojicu, ubili bi nas. Možda ne prvi, drugi ili treći put, ali šesti i sedmi da, jer je takva kvaliteta. Zato smo na taj način duplirali bok i pustili zadnjoj liniji da misli.
Na drugoj strani, Stanko Mršić je teško pronalazio riječi.
– Još jednom se potvrdilo da klapa pobjeđuje, a da pojedinci moraju biti u igri, jer se drugačije ne postiže kvalitetniji rezultat. Nismo bili pravi ni u jednom segmentu, ne znam iz kojeg razloga. Dobro smo počeli i imali dvije prilike u prvih nekoliko minuta, a onda opet lagano primili gol. Pehar je glupo zaradio crveni karton, neobjašnjivo. Očekivao sam da će Zadar igrati zatvorenije. Golman im je dobro branio gotovo cijelu utakmicu. Imali smo mnogo kornera i slobodnjaka, ali ne i igrača koji će to staviti u gol. Prejednostavno primamo golove. Nakon izjednačenja smo trebali biti žešći u duelu, ali Zadar je gotovo svaki put bio brži i bolje razmišljao. Rekao sam igračima da držimo rezultat, da ne moramo jurcati i ispadati iz igre, ali ništa.
O svojoj budućnosti na klupi “crvenih” Mršić je kazao.
– Vidjet ćemo što će reći predsjednik. Znam da je “lud” kao i ja. Ima vremena za razgovor. Ako sam ja problem, to je najmanji problem.