Emotivni glazbeni susret Đanija Maršana i Novigrada

Slika korisnika admin
Katina VRSALJKO

Na ovom prijateljskom druženju na novigradskim  Škalinama na kojima smo nekad moja braća i ja trčkarali samo se  malo pribojavam emocija koje bi mogle početi navirati, rekao je  Đani Maršan na početku koncerta koji je održao na krcatim Škalinama zajedno s klapom Kaleta iz Zadra.

I bio je u pravu jer su cijeli koncert obilježile emocije, uspomene  i nostalgija. Naime, upravo na vrhu Škalina je stara kuća Šime  Ivčića, Đanijevog očuha i oca njegove pokojne braće Tomislava i  Vedrana. Upravo je na tom mjestu uoči Domovinskog rata Maršan  snimio spot za pjesmu Kućo stara.

Uz pjesmu Velebite vilo, Velebite suzo Maršan se prisjećao kako  je sa svojim očuhom, koji mu je doslovno zamijenio oca, išao na  Tulove grede. Prisjećao se raznih druženja i anegdota s dragim mu  Novljancima, a i koncerta koje su on, Tomislav i Vedran održali za  vrijeme rata u Zagrebu u Lisinskom za Društvo Novigrad...

Koncert je otvorio s pjesmom Ja sam samo čovik s mora, a u repertoaru je naglasak stavio na pjesme o ribarima i težacima znajući  da se Novljanci s njima itekako mogu poistovjetiti.

Đaniju se na pozornici pridružio i njegov nećak Šime Ivčić, sin  pokojnog Vedrana, kojeg su također "dopali" glazbeni geni oca i  stričeva.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno