Pri kraju prva faza radova na Kneževoj palači

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

Radovi na obnovi Kneževe palače u sklopu projekta "Obnova i turistička valorizacija kulturno-povijesnog kompleksa Kneževe palače" teku po planu unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima, odnosno nepodnošljivim vrućinama, visokim temperaturama koje već mjesec  dana prelaze 30 stupnjeva Celzijusovih. Potvrdio je to Šime Erlić, pročelnik Upravnog odjela za Europske fondove Grada Zadra.

- Prošlo je već tri mjeseca otkako nam je počeo teći rok za obnovu tako  da nam je svaki dan bitan. S Nadzornim inženjerom i predstavnicima  tvrtke Ploter koja izvodi radove nalazimo se jednom tjedno i za sada nemamo nikakvih problema. Onaj grubi dio radova koji se odnosi na  rušanja i otvaranja zidova pri samom je kraju. Bilo je nekih iznenađenja  u smislu neravnina i oštećenja, bilo je potrebno napraviti i neka preprojektiranja, ali sve smo to uspješno riješili, kaže Erlić te dodaje kako bi  druga faza radova, ona "finija" koja podrazumijeva postavljaje instalacija i slično, trebala početi već za desetak dana. Dosadašnji radovi koštali  su oko pet milijuna kuna, a u drugoj fazi, radi cijene materijala koji će biti potrebno nabaviti i ugraditi, radovi će biti skuplji. No i to je u okviru  predviđenoga, kaže Erlić.

Radove na Kneževoj palači izvodi tvrtka Ploter koja je na natječaju s  najpovoljnijom ponudom od 15 milijuna i 830 tisuća kuna bez PDV-a  izabrana u konkurenciji između osam ponuđača. Nadzor gradnje na  natječaju je dobila zagrebačka tvrtka Investinženjering s ponudom od  1,6 milijuna kuna s uključenim PDV-om.

Kneževa palača obnavlja se sredstvima iz europskih fondova, a rokovi  za dovršetak fiksni su i strogi te ograničeni na svega dvije godine.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno