Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zdravko Šarić vraćen u HSS

10.08.2016. 22:00
Zdravko Šarić vraćen u HSS


Predsjednik županijskog HSS-a ovom je odlukom vraćen i na dužnost potpredsjednika stranke s koje je udaljen u travnju ove godine
Županijski odbor HSS-a  održao je sjednicu na kojoj su dogovoreni ključni detalji kampanje za parlamentarne izbore u IX. jedinici. Članstvo je posebno razveselila vijest koju su dobili uoči sjednice – Zdravko Šarić vraćen je na mjesto predsjednika županijske organizacije. Kako saznajemo u Središnjici HSS-a, Časni sud stranke zbog disciplinske odgovornosti izrekao mu je mjeru “blaža opomena”, te je Šarić ovom odlukom vraćen i u vrh stranke.
Naime, Šarić je na unutarstranačkim izborima u travnju ove godine, kada je stranku preuzeo Krešimir Beljak, izabran za potpredsjednika HSS-a, što je bilo i veliko priznanje lokalnoj organizaciji. Međutim, ubrzo nakon internih izbora Šarić je suspendiran, a županijsku organizaciju preuzela je Jelena Gulan. Beljak je u međuvremenu očito shvatio da mu Šarić treba te je cijeli postupak završen jednom od najblažih mjera. Nakon ove odluke odahnula je i Jelena Gulan koja se, sudeći po komunikaciji s medijima, prilično loše nosila sa dužnošću predsjednice Županijskog odbora.
Lokalni HSS sada ulazi mnogo jači u rujanske izbore, pa su tako na sinoćnjoj sjednici imenovani koordinatori za predstojeće izvanredne parlamentarne izbore, o čemu nam predsjednica Gradskog odbora, Irena Devčić, kaže:
– Na nivou općina i gradova funkciju koordinatora preuzet će predsjednik, odnosno tajnik svake pojedine organizacije, a koordinaciju za čitavu Zadarsku županiju vodit će Božidar Brkljača, tajnik Gradskog odbora Zadar. Koordinator HSS-a za IX. izbornu jedinicu je Hrvoje Račić, HSS-ov kandidat na listi Narodne koalicije. S obzirom na 11. mjesto na listi, načelnik općine Lovinac borit će se za preferencijalne glasove birača – kaže Devčić koja vjeruje u Račićev uspjeh upravo kroz pojedinačne glasove birača.
Lokalni HSS ove godine nema svojega kandidata na listi za IX. jedinicu, te je njegovo članstvo dalo punu potporu članu stranke iz Ličko-senjske županije vjerujući kako je prepoznat i među biračima Zadarske županije.
Čelnica zadarskih HSS-ovaca otkriva i detalj o pregovorima sa strankom s kojom će zajedno izići na ove, ali i lokalne izbore:
– Na osnovu dogovora kojeg su postigli predsjednici HSS-a, A-HSS-a i HSS braća Radić oko ujedinjenja i prelaska vodstva, svih članova i svih županijskih, gradskih i općinskih organizacija u HSS, i na području Zadarske županije u tijeku su razgovori s većim brojem članova A-HSS-a o ponovnom aktiviranju unutar županijske organizacije čime će se županijski HSS značajno osnažiti za predstojeće parlamentarne, ali i lokalne izbore – kaže Devčić.+