Fabijanić: Nema razloga za otkazivanje rezervacija

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Gradonačelnik demantira informacije o koronavirusu u Pagu
Autor: 
Informacije su krenule iz medija te smo ostali šokirani i morali smo reagirati jer se grad Pag spominje i želi prikazati u negativnom kontekstu, a mi nemamo zaraženih, niti pozitivnih osoba na koronavirus što se vrlo lako može provjeriti. Grad Pag je sigurna destinacija te ovim putem pozivamo sve turiste da mogu slobodno doći i mirno uživati na godišnjem odmoru i predivnim plažama. Nema razloga za otkazivanje rezervacija, sve je OK u gradu Pagu.
SILVANO JEZINA
Ante Fabijanić gradonačelnik Paga

Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić jučer se oglasio priopćenjem za novinare u kojem je izrazio svoju ogorčenost činjenicom kako su posljednjih dana u domaćim i stranim medijima objavljeni mnogobrojni članci i TV prilozi o koronavirusu na otoku Pagu pri čemu su objavljivane prepoznatljive fotografije grada Paga čime je nanesena velika šteta turizmu i svima koji žive od turizma.

"Zašto se objavljuju upravo fotografije grada Paga koji nije poznat kao party destinacija i nema klubova i razuzdanih zabava već razvija miran, obiteljski turizam, nije jasno tim više što na području grada Paga nema zabilježenih, niti oboljelih osoba od koronavirusa što se može provjeriti u službenim izvješćima", napisao je među ostalim u priopćenju za javnost paški gradonačelnik Ante Fabijanić, a mi smo ga zamolili za kratak razgovor kako bi detaljnije objasnio svoje stavove, ali nedvojbeno i stavove većine svojih sugrađana.
 

Uz vijesti o koroni fotografije grada Paga

Poštovani gradonačelniče, što je bio "okidač" da reagirate prioćenjem i što mislite hoće li se ova negativna slika uspjeti promijeniti do kraja sezone i na koji način?

- Ova situacija traje već nekoliko dana, od kada su se u medijima pojavile informacije da su se maturanti iz Italije i Njemačke zarazili koronavirusom na Pagu. Okidač je bila činjenica što su se uz te vijesti, objavljivale i prepoznatljive fotografije s područja grada Paga kao što je plaža Prosika, crkva sv. Marije na glavnom trgu u Pagu i sl. Teško je reći u ovom trenutku hoće li se ova slika uspjeti promijeniti. Mediji su ti koji rade negativnu promidžbu našeg grada, iako smo mi poduzeli sve mjere da se građani i turisti u našem gradu osjećaju sigurno. Neprovjerenim i neutemeljenim objavama nanesena je velika šteta našem gradu te ljudima koji se bave turizmom i od njega žive.

U kakvim ste odnosima s gradonačelnikom Novalje Antom Dabom jer je činjenica da se Novalja nalazi na otoku Pagu, ali da možda neki ne znaju da administrativno ne pripada Zadarskoj, već Ličko-senjskoj županiji? Kako to promijeniti i ljudima objasniti da je Pag druga priča?

- U dobrim smo odnosima i naravno, da smo u kontaktu. Nije poanta u administrativnim granicama, već je problem što se u Pagu razvija obiteljski turizam. Svjetski poznate party destinacije nalaze se na Zrću, a ne u gradu Pagu kao što se u medijima prikazuje. Maturanti iz Njemačke i Italije bili su organizirano na partyima, ali ne na području grada Paga jer takvih zabava kod nas nema pa i ne znamo gdje su se zarazili.
 

Grad Pag trenutačno ima 11.100 gostiju

Koliko se trenutačno gostiju odmara u samom gradu Pagu, a koliko otprilike u drugim mjestima na otoku? Kako komentirate općenito, dosadašnji tijek paške turističke sezone?

- Trenutačno na području grada Paga prema podacima Turističke zajednice Grada Paga, boravi 11.100 gostiju. Zadovoljni smo brojem turista te smo odlično pripremili i odradili turističku sezonu do sada. S obzirom na predviđanja i najave na početku, proteklog vikenda ostvarili smo 82 posto noćenja u odnosu na prethodnu godinu u isto vrijeme. Na području Grada Paga gosti borave u obiteljskom smještaju, kampovima, hotelima, pansionima i odmaralištima. Osim domaćih gostiju, najviše ih je iz Slovenije, Njemačke, Poljske, Česke, Austrije, Slovačke i Italije.

S obzirom na to da moramo paziti na epidemiološke mjere, kakvu zabavu nudite gostima ovoga ljeta u Pagu?

- Otkazane su sve velike i zabavne manifestacije na području grada Paga, a gostima smo ponudili projekte bazirane na aktivnom i sportskom turizmu, boravkom u prirodi i predivnim plažama kao što su Pag Outdoor Summer Weekend, bicikliranje, trail, sup, nordijsko hodanje i sl. U planu su nam i drugi projekti kao što su Pedalom po Pagu, Nordijsko hodanje Mjesečevim otokom. Ugostitelji s druge strane, nude zabavu u svojim objektima sukladno mjerama i preporukama Stožera civilne zaštite RH.

Vezano uz informacije odnosno, dezinformacije kako su se maturanti iz Njemačke i Italije zarazili na otoku Pagu. Kako je to krenulo i kako komentirate?

- Informacije su krenule iz medija te smo ostali šokirani i morali smo reagirati jer se grad Pag spominje i želi prikazati u negativnom kontekstu, a mi nemamo zaraženih, niti pozitivnih osoba na koronavirus što se vrlo lako može provjeriti.

I koja je Vaša poruka za kraj?

- Grad Pag je sigurna destinacija te ovim putem pozivamo sve turiste da mogu slobodno doći i mirno uživati na godišnjem odmoru i predivnim plažama. Nema razloga za otkazivanje rezervacija, sve je OK u gradu Pagu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika SandraPusicac
Opipljivo svjedočenje Kako sam dobio zajam Pozdrav svim građanima Hrvatske i šire Moje ime je gospođica Sandra Pusica. Ovdje sam da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobio zajam od 150000 eura od pouzdanog zajmodavca zvanog gospođa Dora Wealth, dobio sam zajam od 2% kamate, ona daje i sve vrste kredita poput osobnih zajmova, dugoročnih zajmova, poslovnih zajam i kratkoročni zajam itd. Ako vas zanima zajam, možete se sigurno obratiti izravnom e-mailom na: dorabogatstvofinancijskoulaga@yahoo.com Hvala vam na vašem vremenu dok čitate.