Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Posedarcima potvrđena viza, u ždrijebu i NK Zadar

11.08.2020. 09:20


Jučer je u prostorijama Nogometnog saveza Split održan Plenum klubova Treće HNL – jug koja bi u sezoni 2020./21. formalno trebala brojiti 18 klubova. No, već sada je jasno da NK Zadar neće biti član lige pa će u utrku za bodove krenuti 17 momčadi. Iz NK Zadar 28. srpnja medijima su poslali obavijest o »nemogućnosti natjecanja u Trećoj HNL – jug, te mlađih dobnih kategorija u 1. NL«. Unatoč tome klub se našao u ždrijebu, uz obrazloženje da će potencijalni Zadrovi protivnici, u slučaju nenastupanja »starog« Zadra u Trećoj ligi u tom kolu biti slobodni. U ždrijebu je svoje mjesto našao i Hrvatski vitez Posedarje, što znači i potvrdu da je najbolji sastav lanjske prekinute sezone Prve ŽNL i službeno izborio viši rang nakon puna dva desetljeća.
– Sada je jasno da više nema zapreka za naš nastup u Trećoj ligi. Ovaj uspjeh ostvarili smo najprije rezultatom na terenu, a onda i velikim osobnim zalaganjem članova uprave, igrača i prijatelja kluba koji su posljednjih mjeseci dali svoj doprinos u stvaranju svih uvjeta na našem igralištu. Bez toga ne bismo ispunili zahtjeve za igranje Treće lige. Odrađen je veliki posao koji će biti gotov i prije početka sezone. U završnoj fazi očekuje nas još samo vanjsko uređenje klupskih prostorija – rekao je Ivica Klanac, predsjednik posedarskog trećeligaša. »Vitezovi« će u 1. kolu (predviđeni termin je subota 29. kolovoza u 17:30 sati) biti gosti Hrvaca, a na gostovanje ide i biogradski Primorac i to kod povratnika OSK-a. Bude li nekim čudom NK Zadar ipak član lige u prvom nastupu igrat će u gostima kod Uskoka, premda je sasvim izgledno da će Klišani imati slobodan vikend. S Plenuma i vijest da je za novog/starog predsjednika jednoglasno izabran Pero Vićan.


Raspored 1. kola: Uskok – Zadar, GOŠK – BŠK Zmaj, Urania – Vodice, Neretvanac – Sloga, Hrvace – HV Posedarje, OSK – Primorac, Split – Zagora, Kamen – Neretva, Jadran LP – Zmaj (M).