Posjet austrijskog novinara Michaela Ellenbogena Policijskoj upravi zadarskoj

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Reportaža
PU zadarska
Policijska uprava zadarska danas je ugostila Michaela Ellenbogena, austrijskog novinara časopisa, Offentliche sicherheit

Policijska uprava zadarska danas je ugostila Michaela Ellenbogena, austrijskog novinara časopisa, Offentliche sicherheit, kojeg izdaje njihovo Savezno ministarstvo unutarnjih poslova, koji je napravio reportažu o Postaji prometne policije Zadar.

Tijekom razgovora s načelnikom Postaje prometne policije Zadar, Draženom Malčićem o profesionalnim poslovima koje obavljaju policijski službenici prometne policije te izazovima koje prati njihov posao, novinara je posebno  zanimalo koji su izazovi  za službenike prometne policije tijekom ljeta u radu s turistima koji dolaze svojim automobilima na odmor u Hrvatsku. Na što je načelnik odgovorio:

Tijekom ljeta službenici se susreću s raznim izazovima i teško je odvojiti točno određeni izazov, s obzirom da se svaka intervencija razlikuje od prethodne. Općenito gledajući najveći izazov je uspostaviti normalan tijek prometa s obzirom na gustoću prometa na gradskim i prigradskim prometnicama. Pojedinačno, policijski službenici – prometni motociklisti,  ljeti daju svoj maksimum jer po velikim vrućinama u motociklističkom odjelu vrše regulaciju prometa ili osiguranje prometne nesreće. Također, motociklisti u većini slučajeva prvi dolaze na mjesto događaja jer su najmobilniji, puno lakše prolaze kroz gradske gužve nego službenici  u autoophodnjama.“

Kako bi svojim kolegama u Austriji prikazao rad naše policije, novinar je s našim policajcima, slovenskim policajcem te svojim sunarodnjakom, austrijskim policijskim službenikom, a koji u projektu „Sigurna turistička sezona“ obavljaju službu u zajedničkim ophodnjama u cilju ostvarivanja izravnog kontakta sa svojim državljanima te što bolje komunikacije, „perom“ i fotoaparatom zabilježio njihov zajednički rad na autocesti A1, dionici koja je u nadležnosti Policijske uprave zadarske.

Današnji radni posjet austrijskog novinara Michaela Ellebogena Policijskoj upravi zadarskoj  nastavak je  dosadašnje uspješne suradnje te predstavljanje rada hrvatske policije na europskom prostoru. (PU zadarska)

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno