SKROČINI DOČEKALI Nadstrešnica je izrađena i spremna za montažu do jeseni!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Kvart će imati primjereno uređeno autobusno ugibalište
Autor: 
Riječ je o nadstrešnici na autobusnom stajalištu na predjelu zvanom Skročini koju stanovnici tog dijela grada čekaju više od pet godina. Resorni pročelnik Robertino Dujela objasnio je kako je pandemija koronavirusa dijelom usporila cijuelu priču, ali ne i zaustavila. Skročini će dobiti obećanu nadstrešnicu
Zadarski list/Arhiva
Vele Štrbac još u listopadu lani, pokazao je na licu mjesta što muči Skročine

Još prošle godine u listopadu, istupili smo javno kako bismo upozorili na problem koji nas godinama muči, a riječ je o nadstrešnici na autobusnoj postaji koja nam nasušno treba. Tada smo dobili obećenja nadležnih iz Grada Zadra, međutim, po tom pitanju se apsolutno ništa nije napravilo. Uskoro će opet jesen. Kiše, hladnoća i naša djeca i svi mi, opet ćemo kisnuti i smrzavati se, rekao je ogorčeno Vele Štrbac stanovnik gradske četvrti poznate pod nazivom Skročini.

Gusto naseljen kvart, frekventna prometnica

Dakle, još tada prije skoro godinu dana, Štrbac nam je u razgovoru na licu mjesta, objasnio kako nadstrešnicu čekaju više od pet godina, a u pitanju je vrlo frekventna prometnica jer je u blizini i Veterinarska stanica, a i sama je četvrt gusto naseljena s puno obiteljskih kuća i stanovnika.
Iz Grada smo tada odmah dobili i odgovor, od resornog pročelnika Robertina Dujele koji je priznao kako se slaže da su autobusna stajališta bez nadstrešnice neprimjerena te da će po prioritetnoj listi, ugraditi nadstrešnicu na svako autobusno ugibalište te je objasnio kako bi na konkretnoj lokaciji prioritetnije bilo osigurati nadstrešnicu na suprotnoj strani ceste iz razloga što građani duže borave na njoj isčekujući autobusnu liniju prema centru grada. No, ni to se ni do danas nije dogodilo.
Na naš ponovljeni upit upućen jučer ujutro pročelniku za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Grada, on je odgovorio kako njegov Odjel uvijek izvršava dana obećanja svojim sugrađanima pa će tako biti i u ovom slučaju.

Pandemija usporila realizaciju

- Nadstrešnica je izrađena i spremna za montažu. Ugovoreni izvođač održavanja pločnika zadarska tvrtka »Stipčević d.o.o., obavit će građevinske radove na pripremi podloge za postavljanje nadstrešnice. Zbog pandemije koronavirusa, cijela je priča dijelom odgodila realizaciju, ali planirani radovi odnosno, postavljanje nadstrešnice nisu nas i zaustavili u namjeri da građanima dijela grada poznatog pod nazivom Skročini osiguramo primjerenu komunalnu infrastrukturu. Vjerujem da će ugovoreni izvođač održavanja gradske opreme, a riječ je o tvrtki Marex - elektrostroj, radove okončati do početka jeseni, naglasio je Robertino Dujela, pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove i zaštitu okoliša Grada Zadra.
Inače, prema troškovniku Marex-elektrostroja, cijene jedne nastrešnice kreću se od 15.000 do 38.000 kuna s ugradnjom, što ovisi o dimenzijama, a uključuju i nabavu i dopremu te ugradnju nadstrešnice za autobusna stajališta.
- Nadstrešnice su tipa kao Euromodul, konstrukcija je od inoxa AISI 304, stakla Lamisal 8 mm, krov bačvasti od akrilata 5 mm. Nadstrešnica ima klupu od nehrđajućeg čelika debljine 1,5 mm, žljeb za kišnicu, vitrinu za red vožnje i instalaciju rasvjete. Uz nadstrešnicu isporučuju se temeljni ankeri. Priprema podloge i betoniranje ankera kao i spajanje na električnu mrežu nije uključeno odnosno, predmet ove ponude, podsjetio je pročelnik Dujela.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno