Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Đugum opet u Boriku?

Autor: Viktor Bogut

10.09.2008. 22:00
Đugum opet u Boriku?


Za mladog košarkaša Antu Đuguma ovog ljeta nema mira. Prošlu sezonu je, kao igrač Zadra, odigrao na posudbi u Borik-Puntamici. Nakon toga mu Zadar daje slobodne ruke, a Cedevita brzo reagira te privlači Makaranina u svoje redove, najavljujući ga kao pojačanje, ali i zalog za budućnost. No, usred priprema Cedevita pušta Đuguma, uz opravdanje da je zbog zdravstvenih problema propustio najvažniji dio priprema te da nije dovoljno spreman za nastup u idućoj sezoni.
– Moje zdravstveno stanje nije nimalo upitno. Ja sam zdrav i spreman kao i prije dvije i pet godina. Prošao sam liječnički pregled, a jedino sam imao nekih problema s kukovima, no to uopće nije toliko ozbiljna ozljeda, a kamoli ne nešto radi čega ne bih mogao igrati – objašnjava Đugum, koji je u procesu traženja novog kluba.
– Ponude postoje, no još ništa nije razriješeno – dodaje Đugum, koji se trenutačno nalazi u Zadru. Odmah nakon raskida ugovora, krenule su priče o povratku u Borik, koje sam Đugum nije želio potvrditi. No, poznato je da je Boriku izrazito potreban jaki centar, Đugumovih antropoloških karakteristika, a hoće li se taj transfer i ostvariti, bit će jasno u idućih nekoliko dana. S druge strane, iz Borika ne kriju zainteresiranost za mladog centra.
– Mi smo i na kraju prošle sezone izrazili želju da Đugum ostane kod nas još jednu godinu. Radi se o mladom igraču i odličnom momku, koji ima još mnogo prostora i potreba za napredak. Sigurno da smo zainteresirani i uvijek smo spremni na razgovor. Sada sve ovisi i o samom Đugumu, njegovu menadžeru, Cedeviti. Nama je definitivno potrebna kvalitetna petica – objašnjava sportski direktor Puntamičana Pero Perić. U prošloj sezoni Đugum je imao nekoliko odličnih predstava u “zelenom” dresu, no nedostajalo mu je konstante. Povratkom Tihomira Bujana na mjesto trenera, dobivao je nešto više minuta, ali budući da je Boriku “visio” ostanak u ligi, Bujan je više vjerovao iskusnijim igračima. Odlaskom Ivana Čulara sigurno je da će Đugum, ukoliko potpiše za Borik, dobiti znatno veću minutažu nego što je imao u prošloj sezoni.