Izgradnja biopročišćivača vrijednog 4 milijuna kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
policnik
Velimir BRKIĆ
Cesta u Murvici Gornjoj s 3 proširit će se na 5,5 metara

Brojnim ostvarenim i pokrenutim infrastrukturnim projektima općina Poličnik postala je svojevrsni primjer razvoja i napretka ostalim općinama u Zadarskoj županiji. Poličani se znaju pohvaliti da se uzornim vođenjem općine, zajedništvom i kontinuitetom vlasti došlo do odličnih rezultata. Poličnik živi životom budućnosti i plijeni pozornost ulagača.

Pješački nadvožnjak

Idući tjedan će se objaviti dva značajna natječaja za žitelje Murvice i Briševa, javni natječaj za izvođača radova za izgradnju pješačkog nadvožnjaka preko Jadranske ceste (D-8) u Murvici vrijednog 2,5 milijuna kuna te javni natječaj za izgradnju dječjeg vrtića Murvica-Briševo u vrijednosti od 3,2 milijuna kuna, doznajemo od Davora Lončara, načelnika Poličnika.

Završetkom izgradnje trga ispred župne crkve Sv. Nikole biskupa u Poličniku koji je financiran novcima iz općinskog proračuna, prema Ministarstvu kulture nominirana je i crkva sagrađena 1887. godine. Za vrijeme župnikovanja don Ivana Kevrića 1977. i 1978. godine značajno je obnovljena. No, tijekom Domovinskog rata je znatnije oštećena te je pod nadzorom župnika don Kevrića i Župnog vijeća sanaciju 1995. godine izvršio Ante Baljak pok. Ignacija.

Vrijednost radova je 1,7 milijuna kuna koje će uz Ministarstvo kulture i Općinu Poličnik sufinancirati mještani putem novčanih uplatnica, navijestio je Lončar.

- Gospodarsko-poduzetničke zone su realnost, ne samo u prostornom planu, nego i u stvarnosti. Nakon što je zona Grabi i službeno otvorena pred početkom su radovi na izgradnji biopročišćivača vrijednog 4 milijuna kuna. Istovremeno na 20 hektara zone Murvica IK (kod Metroa) u tijeku su radovi na izgradnji infrastrukture, dok je za izuzetno atraktivne zone Murvica-jug površine 43 hektara i Mazije od 6 hektara u tijeku završno ishođenje potrebne dokumentacije, kaže Lončar, podsjetivši kako je završena izgradnja Društvenog doma u Briševu vrijednog preko 3 milijuna kuna, koje je osiguralo Kalmetino ministarstvo i Općina Poličnik.

Društveni dom u Suhovarima

S Vladom RH u sklopu programa EIB II potpisan je ugovor o sufinanciranju izgradnje novog društvenog doma u Suhovarima, vrijednog 3,5 milijuna kuna u omjeru 20 posto Općina, 80 posto Vlada RH.

U Suhovarima je asfaltirano 2,5 kilometara nerazvrstanih cesta, dok se u Visočanima uređuje školsko igralište.

- Ishođena je lokacijska dozvola za izgradnju sekundarne vodovodne mreže u Ninskom Dračevcu u vrijednosti od 4,5 milijuna kuna, dok će preostalih 2,2 kilometra vodovodne mreže u Visočanima biti izgrađeno do kraja godine, naglasio je Lončar.

U općini Poličnik svako naselje s mjesnim grobljem trebalo bi vrlo skoro dobiti i mrtvačnicu. Općinska vlast je poduzela krupne korake kako i ovo područje ne bi zaostajalo za drugima u Hrvatskoj. Dosad su izgrađene mrtvačnice u Poličniku, Murvici i Briševu.

- Završena je izgradnja mrtvačnica u Lovincu i Suhovarima, dok su za izgradnju mrtvačnica u Ninskom Dračevcu i Visočanima izabrani izvođači radova. Sredstva potrebna za izgradnju su osigurana, rekao je Lončar dodajući kako se ovih dana očekuje dovršetak izgradnje ceste u Gornjoj Murvici koja se s tri proširuje na 5,5 metara.

- Sve što radimo, zapravo manje će služiti nama, a više našoj djeci i unucima. Nije li to dovoljan razlog da budemo jedni prema drugima iskreni i pošteni, da ujedinimo znanja i snage, jer ćemo samo tako ostvariti svoje planove i želje, zaključio je Davor Lončar.

Natječaj za studentske stipendije

Početkom sljedećeg mjeseca Općinsko poglavarstvo objavit će javni natječaj za dodjelu studentskih stipendija za akademsku godinu 2008./2009., studentima koji udovoljavaju uvjetima iz Pravilnika o dodjeli stipendija i drugih oblika potpore učenicima i studentima općine Poličnik. Protekle godine odobrene su 52 studentske stipendije. Za 16 studenata koji su upisali drugu, treću i četvrtu godinu mjesečna stipendija iznosila je 700 kuna, a za 36 brucoša mjesečna stipendija je iznosila 500 kuna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno