Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Jedrenje najljepšim morem

Autor: Krešimir Bukvić

10.09.2009. 22:00
Jedrenje najljepšim morem


U organizaciji Rotary Cluba Zadar, u tijeku je dvanaesta po redu humanitarna Međunarodna Rotary regata koja je startala iz Marine Preko na otoku Ugljanu. Na ovom višednevnom natjecanju snage odmjerava 100-tinjak jedriličara iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske. U povodu ponovnog odabira Marine Preko, kao mjesta održavanja regate, predstavnik organizatora Svetko Perković naglasio je kako Rotary regata svojim sudionicima predstavlja ljepote zadarskog arhipelaga čiji je sastavni dio i Marina Preko.
– Moram priznati da smo prije dvije godine s nestrpljenjem iščekivali završetak radova u marini kako bismo regatu organizirali upravo ovdje. Djelatnici marine svojom su susretljivošću to i omogućili, a prošlogodišnji pozitivni dojmovi naših inozemnih gostiju najbolja su potvrda ispravnosti odluke te se nadam da će se naša uspješna suradnja nastaviti i dalje, rekao je Perković.
Alan Smojver, voditelj Marine Preko je dodao kako je povratak ove međunarodne regate da je stvorena marina u kojoj se gosti osjećaju ugodno i opušteno i kojoj se rado vraćaju.
– S obzirom da je Marina Preko i do sada bila pokretač brojnih akcija u cilju oživljavanja kulturnog i društvenog života otoka, pomoć pri organizaciji regate prirodni je slijed dosadašnjih aktivnosti, naglasio je Smojver.
Kao i svaka akcija Rotary klubova, tako je i ova regata humanitarnog karaktera. Prikupljenim sredstvima unaprijedit će se djelovanje kulturno-umjetničkih društava u Preku i Velom Ratu. Za vrijeme trajanja regate za jedriličare je organiziran i bogat popratni program. U sklopu marine, u Miramare lounge baru upriličena je dodjela nagrada, a gosti su uz raznovrsne delicije imali priliku nazočiti i predstavljanju prvog autohtonog zadarskog vina Maraština.