Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Majicama zabijelili školu

Autor:

10.09.2009. 22:00
Majicama zabijelili školu


Manifestacija koja obuhvaća niz priredbi i edukativnih radionica o olipmizmu provodi se u suradnji sa udrugama, obrazovnim institucijama i ostalim ustanovama, pa su se tako u ovu sportsku akciju uključili i učenici zadarske osnovne škole Smiljevac
Obilježavanje “Hrvatskog olimpijskoga dana”, nacionalna je sportska manifestacija, koja se organizira povodom dana osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora, utemeljenog 10. rujna prije osamnaest godina. Manifestacija koja obuhvaća niz priredbi i edukativnih radionica o olipmizmu provodi se u suradnji sa udrugama, obrazovnim institucijama i ostalim ustanovama, pa su se tako u ovu sportsku akciju uključili i učenici zadarske osnovne škole Smiljevac.
Na nastavu su jučer došli odjeveni u bijele majice, kao i većina njihovih nastavnika, a poseban program planiraju za sutra, kada će na terenu odbojkaškog kluba Zadar organizirati turnir u odbojci na pijesku.
– Prema naputku koji smo dobili iz Minstarstva da organizacijom raznih aktivnosti obilježimo “Hrvatski olimpijski dan” odlučili smo se za bijele majice i sportski turnir odbojke na pijesku, a cilj nam je time skrenuti pozornost na sve ono što duh olimpizma promiče, potrebu uključivanja u različite oblike sporta i važnost redovitog bavljenja tjelesnim aktivnostima, kaže Marina Tomas, učiteljica tjelesnoga odgoja u školi Smiljevac, napominjući kako je ovo prvi put da se učenici uključuju u obilježavanje manifestacije, no dogodine će program zasigurno biti i puno sadržajniji.
Geslo olimpijskih igara – brže, više, jače, naime, jedna je od tema za obrađivanje na sjednici korelacija za Hrvatski nacionalni obrazobni standard – HNOS. Takvim motom sportaši se potiču da u igri daju sve od sebe, pri čemu se ponovno posebno ističe, kaže Tomas, kako “nije važno pobijediti, već sudjelovati”.
– Olimpizam promiče vrijednosti koje se razvijaju bavljenjem športom, bilo da je riječ o aktivnom, bilo da se radi o rekreativnom bavljenju športom, stoga je širenje olimpijskih načela, poticanje i promoviranje sporta vrlo velika, zaključuje Tomas.