Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Mladen Meštrović na saboru u Iloku

Autor: Nives Rogoznica

10.09.2009. 22:00
Mladen Meštrović na saboru u Iloku

Foto: Filip BRALA



Imat ćemo oko mjesec i pol dana za osnivanje podružnica, to jest provođenje unutarstranačkih izbora
Mladen Meštrović, koji je formalno još uvijek predsjednik zadarskog HSP-a, danas i sutra sudjeluje u radu osnivačkog sabora nove pravaške stranke u Iloku.
– Smatram se pravašem koji ide na osnivanje nove pravaške stranke, riječi su kojima je odgovorio na pitanje je li još uvijek član HSP-a, dok na upit očekuje li se iz Iloka vratiti kao povjerenik zadužen za osnivanje zadarske podružnice nove stranke odgovara da će „biti onako kako delegati odluče”.
– Bit će to sabor pravaša iz Hrvatske, ali i cijelog svijeta. Dolaze delegati iz BiH, Austrije, Kanade, Njemačke, SAD-a, očekuje se oko 350 delegata koji će odlučiti o imenu stranke, donijeti Statut i program rada stranke i odluku o osnivanju podružnica. Imat ćemo oko mjesec i pol dana za osnivanje podružnica, to jest provođenje unutarstranačkih izbora, nekog čega će biti održan i izborni sabor za nacionalno vodstvo stranke, kazao je Meštrović.
S njim su u Ilok, kazao je, otišla još trojica predstavnika i jedna predstavnica iz zadarske podružnice HSP-a, no nije želio otkriti o kojim osobama se radi smatrajući da će one to sam učiniti prilikom angažmana u novoj stranci.
Delegati u Iloku birat će između dva predložena naziva stranke; HSP dr. Ante Stračević ili Nova stranka prava. Ilok je, kazao je Meštrović, izabran kao mjesto osnivačkog sabora iz simboličkih razloga i to stoga što će se nova stranka zalagati za ravnomjeran razvoj svih krajeva Hrvatske.
– Naša će se stranka zalagati za decentralizaciju državne uprave i državnih tvrtki koje ne moraju sve imati sjedište u Zagrebu, već preseljenjem sjedišta u manje razvijene krajeve mogu doprinijeti razvoju tih krajeva, kazao je Meštrović.